Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький медичний фаховий коледж святкує 100-літній ювілей

30 червня 2021 - 14:47

З цієї нагоди у театрі ім. Магара відбувся святковий концерт. Урочистий захід відвідав голова Запорізької ОДА Олександр Старух. Він привітав освітню спільноту легендарної установи зі святом та вручив відзнаки шанованим викладачам коледжу.

Освітній заклад виник рівно 100 років тому спочатку як медична школа, потім як медичний технікум. З роками функції одного з найстаріших навчальних закладів Запоріжжя розширювались. Росла матеріально-технічна база, ріс трудовий колектив.  Сьогодні коледж  є одним з найвідоміших в Україні сучасних багатопрофільних навчальних закладів. 

  • Завдяки вашим знанням, безцінному досвіду і щоденній невтомній праці ми маємо професійних молодших медичних спеціалістів. І я радий, що ви протягом десятиліть зберігаєте свій унікальний освітній потенціал, багаторічні традиції та даєте молоді освіту вищого ґатунку. Бажаю цьому закладу зустрічати річниці ще багато років, і нехай вони приносять тільки натхнення та бажання творити добро. Усім вам здоров’я і достатку, миру і любові у сім’ях. Ну і, звичайно, наснаги гідно виконувати свою головну місію – виховувати висококваліфікованих фахівців-медиків, які успішно реалізують свій професійний потенціал, привітав освітян голова Запорізької ОДА.

В рамках урочистостей Подякою Міністерства охорони здоров'я України за високий професіоналізм, багаторічну сумлінну працю, вагомий особистий внесок у розвиток сфери охорони здоров’я України нагороджено викладача хірургії Наталію Надаховську. 

Почесною грамотою Запорізької обласної державної адміністрації за багаторічну плідну педагогічну діяльність, високий професіоналізм, вагомий особистий внесок у підготовку кваліфікованих фахівців та з нагоди 100-річчя з дня утворення Запорізького медичного фахового коледжу нагороджено: викладача внутрішньої медицини Людмилу Бурмистрову;  викладача мікробіології Аллу Горбунову;  методиста відділення післядипломної освіти Лілію Гуржій; викладача біохімії Наталію Толмосову і керівника фізичного виховання Юлію Чулакову.

Також за сумлінну працю, високий професіоналізм і відданість своїй справі викладачів та співробітників коледжу нагороджено Почесними грамотами Департаменту освіти і науки та Департаменту охорони здоров'я ОДА. 

 

Довідково.

Комунальний заклад «Запорізький медичний фаховий коледж» – один з найстаріших навчальних закладів міста Запоріжжя, який заснували 21 лютого 1921 року у статусі медичної школи. В ті часи школа працювала на громадських засадах (лікарі не отримували зарплатню), приміщення не було, працювала школа по вечорах  в приміщенні чоловічої гімназії та єдиній на той час лікарні міста. 

Сьогодні «Запорізький медичний фаховий коледж» - один з найвідоміших в Україні сучасних багатопрофільних навчальних закладів, де студенти опановують професії фармацевта, лаборанта, акушерки, фельдшера, медичної сестри, зубного техніка. Плідно працює відділення післядипломної освіти молодших спеціалістів. Із шістдесяти семи викладачів  сорок два мають вищу кваліфікаційну категорію, двадцяти семи  присвоєно педагогічне звання «викладач-методист», семи  присвоєно педагогічне звання «старший викладач», троє мають науковий ступінь кандидата наук.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»

Чергову підозру від СБУ отримав пропагандист «руського миру» Володимир Рогов

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 14.08.2024

Впродовж доби окупанти 510 разів били по 8 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 902-го дня війни