Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В облдержадміністрації обговорили шляхи ефективного використання держмайна регіону

9 червня 2021 - 15:05

Сьогодні під керівництвом голови Запорізької облдержадміністрації Олександра Старуха відбулося засідання відповідної робочої групи.

До заходу також приєдналися заступники голови ОДА Володимир Шустов та Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, керівники райдержадміністрації та профільних Департаментів ОДА, представники Регіонального відділення Фонду державного майна України.

Учасники засідання обговорили різні пропозиції щодо ефективного використання державного майна. В тому числі, акцентувалася увага на долі потенційних об’єктів приватизації та оренд, які виявили фахівці Регіонального відділення Фонду державного майна України під час перевірок у 2020 році та на початку 2021 року.

  • Облдержадміністрація не має делегованих повноважень щодо управління майном. Але на нас, як на орган державної влади, покладені контрольні функції. Тому ми будемо вимагати від уповноважених органів вжиття всіх необхідних заходів, щоб майно державної форми власності ефективно використовувалось. У жодному разі не можемо допустити перетворення його в руїни, - наголосив Олександр Старух.

Крім того учасники робочої групи піднімали питання передачі функцій з управління житловим фондом (багатоквартирних будинків та гуртожитків) разом з об’єктами інженерної інфраструктури, призначеними для їх обслуговування, та захисних споруд цивільного захисту зі сфери державного управління до комунальної власності тих громад, де вони розташовані.

За повідомленнями керівників райдержадміністрацій, частина громад вже задекларувала готовність взяти в управління споруди на своїй території. Однак, це лише початок справи. Питання потребує більш детального опрацювання. Тому наприкінці заходу члени робочої групи домовилися провести додаткові обстеження стану майна, що знаходиться у віданні Фонду державного майна України, з відповідною фотофіксацією.  До таких виїзних комісій приєднаються голови райдержадміністрацій та громад, представники Фонду держмайна України та профільних Департаментів ОДА.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян

Фактчекінг та медіаграмотність для підлітків: стартував набір на проєкт «ПРУФ»