Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області проходять штабні навчання та перевірка системи оповіщення

2 червня 2021 - 13:05

Сьогодні в облдержадміністрації відбулись тренування з органами управління та силами цивільного захисту  Запорізької територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту щодо дій в умовах особливого періоду. 

У навчанні взяли участь керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, директор Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Андрій Булавінов, перший заступник начальника ГУ ДСНС України у Запорізькій області Володимир Матросов, фахівці структурних підрозділів.

-  Ми  проводимо штабне тренування з удосконалення  навичок  дій  органів управління та сил  цивільного захисту в умовах особливого періоду. Головне завдання області -  готовність до реагування на можливі надзвичайні ситуації, - відзначив Андрій Булавінов.

Заступник директора Департаменту з питань цивільного захисту населення облдержадміністрації Олексій Караулов розповів про порядок переведення органів управління та сил цивільного захисту територіальної підсистеми єдиної державної системи цивільного захисту на режим функціонування в умовах особливого періоду. Розроблений план цивільного захисту Запорізької області на особливий період. На сьогоднішній день виконуються заходи щодо його корегування та уточнення у зв’язку з проведеною реформою децентралізації та змінами сил та засобів, які можуть залучатися.

Щодо організації роботи  обласної комісії з питань евакуації доповіла заступник начальника управління Департаменту з питань цивільного захисту населення Ірина Зайцева. Як приклад, учасники навчання розглянули план евакуації, приймання та розміщення евакуйованого населення у разі загрози виникнення аварії на Запорізькій АЕС.

Підбиваючи підсумки штабного тренування, Зінаїда Бойко зазначила, що навчання є ефективним, якщо дає змогу підготуватися до можливої надзвичайної ситуації. Тому необхідно відпрацювати алгоритм дій на будь-які аварії чи ситуації, які можуть статися та будуть загрожувати населенню.

- Також необхідно відпрацювати можливість оповіщення населенні через мобільний телефон, а не лише по телевізору і радио чи за допомогою сирен. Ми маємо використовувати для цього сучасні засоби зв'язку, - наголосила Зінаїда Бойко.

Штабні навчання та перевірка обласної системи оповіщення цивільного захисту будуть продовжені протягом дня.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

 

 

 

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян