Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громади області мають змогу отримати державну допомогу для придбання житла дітям-сиротам

1 червня 2021 - 15:40

Порядок та умови надання субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на проєктні, будівельно-ремонтні роботи і будівництво житла для дітей, позбавлених батьківського піклування, обговорили сьогодні в облдержадміністрації на Дні громад.

Наразі на візуванні в Кабінеті Міністрів України знаходиться проєкт Постанови «Деякі питання забезпечення дітей-сиріт, дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа житлом та підтримки малих групових будинків». 

Керівниця Служби у справах дітей облдержадміністрації Антоніна Матвєєва повідомила, що після прийняття цього документу громади зможуть отримати з державного бюджету кошти на нове будівництво малих групових будинків чи дитячих будинків сімейного типу, спорудження чи придбання житла для дітей-сиріт. Також за кошти цієї субвенції діти, позбавлені батьківського піклування, можуть, за бажанням, отримати грошову компенсацію за належне їм для отримання житло. 

Програма субсидіювання витрат на придбання житла для дітей-сиріт діє в Україні п'ятий рік поспіль. За цей час Запорізька область отримала понад 149 мільйонів гривень державної допомоги. Кошти витратили на придбання 365 квартир та будівництво трьох дитячих будинків сімейного типу. Цьогоріч регіон отримає близько 47 мільйонів гривень, які громади зможуть використати для забезпечення житлом дітей, позбавлених батьківського піклування.

Однак, щоб отримати субвенцію, громада має відповідати низці вимог. Так, першочергово органи місцевого самоврядування повинні бути спроможними фінансувати об’єкти, на які залучається субвенція, а міста, отримуючи кошти на придбання житла для дитячих будинків сімейного типу та соціального житла, мають забезпечити співфінансування не менше ніж 20 відсотків.

Заступник голови облдержадміністрації Руслан Шиханов наголосив, що до 15 червня всі громади мають проаналізувати наявний квартирний облік дітей-сиріт та до початку липня визначити власні потреби і спроможність на залучення державної субвенції.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян