Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Олександр Старух: “Запорізька область має що запропонувати інвестору”

27 травня 2021 - 16:45

Керівник Запорізької облдержадміністрації запропонував учасникам форуму "UkraineInvest Talks” долучитись до найбільших інвестиційних проєктів Запорізького краю.

  • Ми маємо сильні сторони, вибудовуємо пріоритети розвитку та впевнено крокуємо до своєї мети. Запорізька область готова до будь-якої форми співпраці та завжди відкрита до діалогу. Запрошуємо іноземні та національні компанії до ведення бізнесу в Запорізькій області. Нам є що запропонувати інвестору. Маємо всі умови та бажання будувати довгострокове, взаємовигідне партнерство, - підкреслив Олександр Старух.

Найпершим напрямом, де область планує розвиватися та запрошує бізнес до співпраці, є розвиток мережі індустріальних парків.

У м. Запоріжжя вже успішно реалізується інвестиційний проєкт міжнародного промислового парку площею понад 20 га на базі підприємства ПрАТ «Запоріжкран» за підтримки фінської компанії Konecranes, де уже працюють 14 промислових підприємств, з яких 4 іноземні компанії. В подальшій перспективі планується розширення індустріальних парків в містах Запоріжжя та  Мелітополь. На їх базі зможуть працювати підприємства з таких галузей як: харчова промисловість, легка промисловість, авіаційна промисловість, машинобудування, металообробка, оптова торгівля, ІТ-індустрія, зберігання та транспортування продукції. 

Іншим амбітний інвестиційним проєктом є відновлення у регіоні системи зрошення.

  • Територія нашої області розташована в зоні недостатнього та нестійкого зволоження. Наразі уже більше 70 землекористувачів виявили бажання відновити зрошення на загальній площі 40 тис. га, для чого потрібні кошти в сумі 4,3 млрд грн. Збільшення площ поливу дасть можливість зростати валовому виробництву плодів та овочів, які реалізовуватимуться у свіжому та переробленому вигляді в межах України та на експорт, - прокоментував голова ОДА.

Очільник області зазначив, що крім індустріального та сільськогосподарського потенціалу Запорізький регіон має також значні рекреаційно-курортні ресурси. Це сотні кілометрів пляжів теплого Азовського моря, майже 600 закладів для оздоровлення та відпочинку, лікувальні лимани. Міста Бердянськ, Приморськ, селище Кирилівка приймають більше 5 млн туристів щорічно. Загалом туристичні території складають 15% від загальної площі області. Водночас,  існують і проблеми: курортна зона погано забезпечена об’єктами інженерної та транспортно-логістичної інфраструктури, а їх обладнання потребує значних інвестицій.

  • В першу чергу, варто забезпечити загальновідому в Україні туристичну локацію Кирилівка централізованим водопостачанням та водовідведенням. Реалізація даного проєкту дозволить забезпечити сучасний європейський рівень якості відпочинку у селищі, - зауважив Олександр Старух

Керівник Запорізької ОДА також підкреслив, що це не єдині цікаві та перспективні інвестиційні проєкти регіону. Наш край має чим пишатися та що розвивати і вдосконалювати. В області великі та амбітні плани на майбутнє.

  • Ми завжди готові для нових ідей та рішень, адже впевнені, що відкритий діалог та конструктивна співпраця мають вирішальне значення для процвітання нашого славетного регіону та всієї України!

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»

Гаряча лінія Запорізької ОДА: заступник голови Євген Мироненко відповів на питання громадян