Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область готова до вирішення завдань цивільного захисту населення

14 травня 2021 - 17:05

Про це повідомив голова Запорізької ОДА Олександр Старух під час позачергового засідання Державної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій. 

До роботи комісії також приєдналися заступники голови ОДА Руслан Шиханов і Едуард Брутман, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та керівники профільних підрозділів.

Першочергово учасники засідання обговорили питання попередження на територіях масових пожеж в природних екосистемах в посушливий період року та заходи з їх ліквідації у разі виникнення. Голова Державної служби з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін звернув увагу представників областей на необхідність вжиття заходів із захисту від можливих пожеж населених пунктів, які розташовані поблизу лісових масивів.

Окремо під час засідання члени Державної комісії обговорили питання реагування на  надзвичайні ситуації різного характеру.

Очільник Мінрегіону Олексій Чернишов зазначив, що всі області мають бути готовими до виконання завдань цивільного захисту населення та реагування на будь-які надзвичайні ситуації. Тому на всіх територіях варто провести перевірки стану укриттів і систем оповіщення, забезпечити безперебійне функціонування об’єктів життєзабезпечення, критичної інфраструктури та провести всі необхідні навчання населення.

Керівник Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух повідомив, що протягом минулого місяця проведено комплекс перевірок та навчань. В області функціонує автоматизована система оповіщення. Для захисту мешканців регіону наявні 652 сховища та 176 тисяч укриттів. Станом на сьогодні триває робота з приведення їх до ладу. Розроблено та затверджено 18 планів реагування на надзвичайні ситуації, зокрема, 3 плани евакуації. В цілому наш регіон повністю готовий до вирішення завдань цивільного захисту населення та швидкого реагування на надзвичайні ситуації.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»