Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Від співпраці науки та влади залежить розвиток Запорізького краю

13 травня 2021 - 16:31

З нагоди Дня науки в облдержадміністрації зустрілися лідери освітянської спільноти та представники влади. До круглого столу приєдналися голова обласної державної адміністрації Олександр Старух та його заступник Руслан Шиханов, голова Запорізької обласної ради Олена Жук, керівники всіх закладів вищої освіти нашої області, провідні науковці регіону.

  • Сьогодні ми з вами зібралися щоб обговорити ті питання розвитку Запорізького краю, які потребують залучення наукового потенціалу. Безсумнівно, наші виші одні з найкращих в Україні. Кожен заклад сильний в своїй галузі, і нам разом треба докласти всіх зусиль, щоб наука стала рушійною силою регіонального розвитку. Світ нині конкурентний і потрібно щодня ставати кращими і сильнішими. Тому маємо працювати на випередження, залучати експертів до розробки регіональних програм,  -  зазначив Олександр Старух.

Учасники круглого столу обговорили науковий потенціал кожного вищого навчального закладу регіону, наявні у них ресурси та можливі проблеми. Всі керівники вишів виявили готовність активно співпрацювати з обласною владою, долучатися до розробки стратегічних документів та реалізації важливих соціально-економічних проєктів.

  • Ця зустріч є свідченням того, щоб в обласної влади є увага до наукової спільноти. Наш університет має багато напрацювань, потужний науковий потенціал, який варто використовувати задля розвитку території та покращення життя наших співгромадян. Це має бути системна робота влади та науки, – наголосив ректор Запорізького національного університету Микола Фролов.

Свої думки про співпрацю обласної влади та науковців висловили інші керівники закладів вищої освіти. Перший проректор Національного університету «Запорізька політехніка» Едуард Гугнін зазначив, що має бути створена єдина платформа, на якій всі університети разом системно займатимуться опрацюванням проблем регіону. За словами ректора Мелітопольського державного педагогічного університету Анатолія Солоненка, їхній виш активно долучається до планування розвитку Мелітополя та новоствореного Мелітопольського району. 

Також учасники круглого столу обговорили можливості залучення науковців до розробки Стратегій розвитку новостворених громад. Обласна влада неодноразово наголошувала на необхідності створення та затвердження цього стратегічного документу, але поки ситуація невтішна. Допомогти можуть науковці у тісній співпраці із новоствореними громадами. 

Підбиваючи підсумки,  Олександр Старух наголосив, що це не остання зустріч влади та науки, сторони продовжать активно співпрацювати задля розвитку усього регіону та покращення життя людей.

  • Ми неодмінно продовжимо співробітництво, бо саме наші університети виробляють ті знання та технології, на основі яких ми як посадовці приймаємо управлінські рішення. Саме ви продукуєте нові ідеї та навчаєте майбутнє покоління, - наголосив Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»