Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Безпечне проведення свят - запорука виходу з «червоної зони»

29 квітня 2021 - 12:15

На цьому наголосив голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух під час традиційної пресконференції з актуальних питань життєдіяльності регіону.

На сьогодні Запорізька область за всіма показниками залишається у «червоній зоні». Однак є і позитивні тенденції – щодня одужує людей більше, ніж виявляється нових випадків інфікування. Також поступово зменшується відсоток заповненості лікарняних ліжок.

  • Наступного тижня маємо шанс вийти із «червоної зони». Але це за умови, що ми безпечно проведемо травневі свята. Лише від нас з вами залежить як скоро послаблять карантин. Тому закликаю всіх громадян неухильно дотримуватися протиепідемічних заходів у ці святкові дні, - наголосив Олександр Старух.

Голова облдержадміністрації зазначив, що влада не вводитиме додаткових обмежень на час святкування Великодня, а сподівається на свідомість та відповідальність громадян. Також проводяться перемовини із представниками різних церковних конфесій щодо забезпеченням протиепідемічних заходів під час святкових богослужінь, а також максимального переведення їх у онлайн-форматі.

  • Попередні свята, що пройшли у січні та березні, показали нам стрімке зростання рівня захворюваності в наступні два тижні. Цього допустити після травневих свят не можна. Адже попереду курортний сезон від якого залежить добробут наших громад. Тому зараз маємо поберегтися, - підкреслив Олександр Старух.

Окремо очільник ОДА зауважив, що найбільш дієвим засобом протидії COVID-19 залишається щеплення. Олександр Старух наголосив, що мережа пунктів щеплення має працювати на повну потужність, тому найближчими днями вживатимуться відповідні заходи і робота з вакцинування прискориться. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни

Об’єднали зусилля: голова Запорізької ОДА Іван Федоров розповів про результати співпраці обласної та міської влади

Розширено перелік послуг у ЦНАПах: Уряд ухвалив розпорядження

Понад 450 дітей із Запорізької області відпочили в Міжнародному дитячому оздоровчому центрі «Артек»