Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Вакцинація - це єдиний дієвий засіб протидії COVID-19

5 квітня 2021 - 13:05

Перебіг кампанії з імунізації проти COVID-19 у Запорізькій області обговорили сьогодні під час наради голови Запорізької ОДА Олександра Старуха із керівниками структурних підрозділів облдержадміністрації. 

Як повідомив директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич, на сьогодні в області першим щепленням охоплено 9927 осіб. Протягом останньої доби вакцину отримали 70 людей. Працює 9 мобільних бригад та 39 стаціонарних пунктів щеплення.

Вакцинація проводиться відповідно до дорожньої карти. В першу чергу щеплення проходять працівники медзакладів, де надають допомогу пацієнтам із COVID-19 та інших установ сфери охорони здоров’я, військовослужбовці та люди похилого віку. 

  • Вакцинація є і залишається найбільш дієвим засобом попередження захворювання на COVID. Своєчасно зроблене щеплення дозволить значно зменшити кількість випадків тяжкого перебігу хвороби та вберегти життя людей, - наголосив Олексій Кулинич.

Кампанія з імунізації проти COVID-19 в регіоні розпочалася 25 лютого. Найближчим часом Запорізька область як і решта регіонів України очікує прибуття ще двох вакцин – Sinovac та Pfizer. Наразі триває навчання мобільних бригад, які працюватимуть із новими препаратами, оскільки їх застосування має свою специфіку. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни