Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі ліжка для хворих на COVID мають бути забезпечені киснем

5 квітня 2021 - 12:45

Під час наради з керівниками структурних підрозділів ОДА голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що найближчим часом у ковідних госпіталях необхідно ввести в експлуатацію всі збудовані кисневі мережі. 

На сьогодні у Запорізькій області зареєстровано 81 149 лабораторно підтверджених випадків COVID-19. За минулу добу зареєстровано 293 нові випадки.  Всього одужало та виписано зі стаціонарів 70 019 осіб. За добу одужало 139 осіб. 

Директор Департаменту охорони здоров’я Олексій Кулинич зазначив, що наразі спостерігається негативна тенденція щодо співвідношення нових хворих та тих, хто одужав. Однак, введенні на території області додаткові карантинні обмеження приносять позитивні результати. Заповненність ліжок у ковідних лікарнях - 46 відсотків, що не перевищує граничні показники. На територіях, де є перевантаження стаціонарів, розроблено найбільш оптимальні логістичні маршрути переміщення хворих до лікарень,  де є вільні місця. Рівень забезпеченості ковідних ліжок киснем – 80 відсотків. 

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух наголосив, що всі роботи із монтування та введення в експлуатацію кисневих мереж у ковідних госпіталях необхідно пришвидшити. Всі лікарні, де вже завершено всі роботи з обладнання мереж, мають запустити їх роботу на цьому тижні.

  • Збільшення кількості ліжок для лікування хворих на ковід та забезпечення їх киснем має відбуватися паралельно. Саме споживання кисню втричі зменшує летальність. На це необхідно спрямувати зараз всі наші сили та засоби, - наголосив Олександр Старух. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 903-го дня війни