Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Всі довгобуди необхідно завершити в найкоротші терміни

1 квітня 2021 - 09:55

Під головуванням Міністра розвитку громад та територій Олексія Чернишова відбувся селектор з питання реалізації Програми Президента України "Велике будівництво". У нараді взяв участь голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух, заступники голови ОДА Руслан Шиханов та Едуард Брутман, керівники профільних Департаментів.

Під час наради обговорили питання стану будівництва в регіонах приймальних відділень та реалізації програми Президента України "Велике будівництво" у 2021 році. Очільник Мінрегіону наголосив, що необхідно пришвидшити роботу та завершити капітальні ремонти приймальних відділень у провідних регіональних лікарнях цьогоріч.

За словами Олександра Старуха, Запорізька область спроможна дофінансувати роботи в усіх приймальних відділеннях за винятком двох об'єктів міста Запоріжжя. Міські проєкти є великими за обсягом та витратами. Облдержадміністрація працює в цьому напрямку та проводить перемовини з міською владою щодо пошуку додаткових коштів. По всіх інших об'єктах ситуація є задовільною.

Окремо під час селектору говорили про стан спорудження амбулаторій у сільській місцевості. Олексій Чернишов зазначив, що на сьогодні здійснено 80 відсотків роботи. Програма триває вже декілька років, а тому всі недобудови необхідно завершити в найкоротші терміни.  

Наприкінці учасники наради обговорили питання протидії незаконній торгівлі нафтопродуктами та скрапленим газом на автозаправних станціях. Як зазначив Олексій Чернишов, наразі перевірено 13 відсотків АЗС по країні, діяльність виявлених незаконних точок торгівлі припинено. Очільник Мінрегіону наголосив на необхідності перевірки всіх суб’єктів господарювання даного профілю. У Запорізькій області робота в цьому напрямку проводиться щодня. До боротьби із тіньовими заправками залучено представників Державної фіскальної служби, Держпраці, Державної служби із надзвичайних ситуацій та Національної поліції.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації

«Наш досвід – наймасштабніший в Україні», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про будівництво «підземних» шкіл у регіоні

Вже восени мешканці пошкодженого внаслідок ворожої ракетної атаки будинку повернуться до відремонтованих осель

«Реанімуємо шкільну освіту», – голова Запорізької ОДА Іван Федоров про співпрацю органів влади в освітній галузі

Мінветеранів удосконалило спосіб організації та надання послуг із психологічної допомоги

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 15.08.2024

Впродовж доби окупанти 397 разів били по 14 населених пунктах Запорізької області