Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Область готова до боротьби з епідемією

5 листопада 2009 - 15:13

Такого висновку дійшли учасники засідання колегії обласної державної адміністрації, що відбулася під головуванням голови ОДА Олександра Старуха та за участю всіх його заступників, заступника голови облради Олександра Клепакова, керівників районів та міст області.

За даними регіональної санітарної служби область за рівнем захворюваності на грип та ГРВЗ наближається до епідемічного порогу. За минулу добу на грип та ГРВЗ по області захворіли 5 тис. 309 осіб.

- Час припинити «ігри в епідемію» та створювати паніку серед населення, і займатися реалізацією протиепідемічних заходів, прописаних у нормативних актах РНБОУ, Кабміну, розпорядженнях голови ОДА та голів райдержадміністрацій, - закликав, відкриваючи засідання, Олександр Старух.

Про основні напрямки роботи органів виконавчої влади щодо мінімізації епідемії доповів заступник голови Микола Фролов, який очолює обласний протиепідеміологічний штаб. Подібні штаби створені в кожному районі і місті.

Серед основних напрямків роботи владних структур наразі – контроль за дотриманням карантину у навчальних закладах, проведення інформаційної роботи серед населення з метою запобігання паніці, забезпечення населення засобами індивідуального захисту , передусім, марлевими пов'язками. Їх, до речі, за інформацією Миколи Фролова, виготовлено вже близько 220 тисяч. До кінця поточного тижня обласна влада планує повністю забезпечити запоріжців марлевими масками із розрахунку по дві одиниці на особу.

Важливим напрямком залишається і забезпечення лікувальних установ необхідними медичними препаратами та обладнанням. Наразі у медичних закладах області є 7,5 тисяч упаковок антивірусного препарату «Таміфлю».

- Завдання влади сьогодні – забезпечити галузь охорони здоров"я всім необхідним для боротьби з епідемією, - звернувся до керівників територій Олександр Старух. – А про саму хворобу нехай розповідають не посадовці, а фахівці – лікарі.

Як зазначив Микола Фролов, кошти на відповідні заходи з подолання епідемії в обласному та місцевих бюджетах є.

Особливого значення в умовах поширення інфекції набуває питання дотримання нормального температурного режиму. Тож наступним питанням порядку денного колегія заслухала звіт управління житлово-комунального господарства облдержадміністрації про перебіг опалювального сезону.

На сьогодні, за інформацією начальника управління Дмитра Свіркіна, тепло ще не поступило до квартир двох будинків у Запоріжжі і двох - у Бердянську. Причина – велика сума заборгованості власників помешкань за раніше використане тепло.

Холодно і в 17 багатоповерхових будинках Поліг, при цьому назвати точну дату, коли туди прийде тепло, місцева влада не в змозі. Після довгих вагань то в один, то в інший бік, після того, як на реконструкцію централізованої системи опалення була виділена багатотисячна субвенція, міська влада врешті вирішила відмовитися від централізованого теплопостачання і запропонувала всім перейти на індивідуальне опалення. Зроблено це перед початком опалювального сезону – у жовтні місяці.

- У Пологах ми кожного року маємо проблеми із входженням в опалювальний сезон, - зазначив Олександр Старух. – Попри всі минулорічні запевнення ситуація знову повторилася. Тож будемо робити оргвисновки.

На засіданні колегії також розглянули питання розвитку природно-заповідної справи в регіоні.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі