Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робота з населенням має стати основою діяльності влади у цей період

3 листопада 2009 - 11:42

Таке завдання поставив перед керівниками територій заступник голови облдержадміністрації, керівник обласного штабу з питань координації діяльності із запобігання виникненню серед населення захворювання на грип А ( H 1 N 1) Микола Фролов під час селекторної наради.

- Працювати в організованому селекторному режимі, без дискусій будемо щодня, виконуючи заходи Уряду України від 30 жовтня і розпорядження голови облдержадміністрації від 29 жовтня, пов'язаних з епідемією грипу в Україні, - розпочав нараду заступник очільника області Микола Фролов.

Посадовець звернув увагу керівників територій, що нині слід вести чітку роз'яснювальну роботу з населенням щодо профілактики грипу і ГРВІ.

- Першочергове завдання - одягти людей в маски і роз'єднати їх. З завтрашнього дня в масках повинні працювати торгівля, транспорт, інші установи, де відбувається найбільше скупчення народу. Санітарна служба має організувати дієвий контроль за виконанням цієї вимоги, - зазначив М. Фролов.

У свою чергу представники міст і районів запевнили, що пошиття марлевих пов'язок організовано повсюди. Долучились до цієї справи приватні підприємці, швейні майстерні, окремі громадяни. У Мелітополі і Вільнянську завдання виконують і засуджені, що перебувають у колоніях.

Керівництво Куйбишевого, Василівки, Приморська попросили виділити з обласного резервного фонду більше марлі для індивідуального виготовлення масок. Обласний протиепідеміологічний штаб обіцяє задовольнити прохання вже сьогодні.

Всі учасники селектора запевнили, що їхні медичні заклади не мають проблем з ліжками і медикаментами. Увага приділяється і тепловому режиму та наявності транспорту.

Лікарських засобів не вистачає лише в аптеках для вільного продажу, але це проблема загальнодержавного масштабу. Тому обласна виконавча влада рекомендує керівникам територій не запроваджувати каральні методи, а зустрітися з представниками аптечних установ і домовитись про спільні дії, допомогти їм знайти спільну мову з постачальниками.

Вислухавши кожен район і місто, Микола Фролов зробив висновок, що влада мобілізована на місцях і готова до протидії епідемії, якої в нашій області ще немає.

За словами головного державного санітарного лікаря області Анатолія Севальнєва, щомісячна захворюваність нині на сезонному рівні, а отже контрольована і благополучна.

Начальник управління охорони здоров"я ОДА Наталія Мотовиця повідомила, що за даними на сьогоднішній ранок за медичною допомогою звернулись 1525 жителів області. Діагноз ГРВІ поставлено 1505 особам, грип – 20. Важкохворих немає.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі