Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Відновлено регулярні авіарейси «Запоріжжя – Київ – Запоріжжя»

22 жовтня 2009 - 15:01

Про організацію пасажирських авіаперевезень йшла мова на виїзній обласній нараді, яка пройшла в ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» за участю першого заступника голови облдержадміністрації Олександра Бережного та першого заступника голови облради Олександра Клепкова.

Міжнародний аеропорт Запоріжжя один з не багатьох, який знаходиться у державній власності, має розгалужену інфраструктуру і працює цілодобово. Головний його конкурент - Дніпропетровський аеропорт - розташований в 70-ти кілометрах, більш сучасний, а отже комфортніший у всіх відношеннях.

- Не можна погодитись з тим, що послугами сусідів користуються чимало запорізьких пасажирів. Маємо зламати цю тенденцію, провести спільну акцію: влада - бізнес-структури – ЗМІ «Літаємо із Запоріжжя!». Адже вдалося нам зробити популярним гасло «Купуй запорізьке!» і підтримати місцевого товаровиробника. Тепер підтримаємо наш аеропорт, - зазначив Олександр Бережний.

Обласна влада звільнила ДП «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» від плати за землю, сприяє у вирішенні питань щодо фінансування з державного бюджету робіт з ремонту та реконструкції злітно-посадкової смуги. З обласного бюджету нещодавно виділено кошти на придбання сучасного обладнання для обробки багажу.

Цього року вже витрачено 3 млн. грн. державних коштів на проектні роботи з реконструкції аеродрому Запоріжжя. Після їх проведення аеродром зможе приймати великовантажні повітряні судна типу «BOEING-767-200». В планах державного підприємства «Міжнародний аеропорт Запоріжжя» - будівництво нового пасажирського терміналу, паркінгу, збільшення пропускної здатності вокзалу.

Віднедавна Кіровоградська авіакомпанія ЗАТ «Міжнародна акціонерна авіаційна компанія «УРГА» почала регулярно обслуговувати рейс « Запоріжжя-Київ (Жуляни) - Запоріжжя». Для польотів до Києва пропонується повітряне судно АН-24 – після капітального ремонту, обладнане матеріалами з поліпшеною шумопоглинаючою обшивкою. Вартість польоту складає 950 грн., що нижче у порівнянні з ціною квитка до столиці з Дніпропетровська більше ніж удвічі.

Відновлює свої рейси до столичного аеропорту «Бориспіль» і запорізька авіакомпанія «Мотор Січ».

За словами Олександра Бережного, авіапідприємству доцільно відновити регулярні рейси із Запоріжжя до Львова, інших міст колишнього СРСР, але спочатку необхідно відбудувати сам аеропорт за всіма міжнародними стандартами.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі