Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області зареєстровано майже півтора мільйона виборців

19 жовтня 2009 - 14:39

Така цифра була оприлюднена в день старту виборчої кампанії по виборах Президента України на засіданні круглого столу: "Старт виборчої  кампанії: готовність, проблеми, перспективи". У якому взяли участь заступник голови облдержадміністрації Роман Дригинич, заступник голови облради Анатолій Світлицький та представники незалежного громадського прес-центру «Запорізький вибір - 2010».

За даними Державного реєстру на сьогоднішній день в області налічується 1468677 виборців. Згідно Закону України «Про державний реєстр виборців» після одержання іменного повідомлення кожен громадянин може виправити невідповідності чи неточності в записі про себе чи додати свої дані до реєстру (останнє особливо стосується тих, кому виповнюється 18 років), особисто з'явившись до відділу ведення Державного реєстру виборців за місцем проживання.

У кожному районі і містах області нині діє 31 відділ ведення реєстру. Запоріжжя має їх сім за кількістю територіально - адміністративних районів.

- За роботу цих підрозділів і взагалі за повне матеріально – технічне забезпечення виборчого процесу несуть відповідальність місцеві органи виконавчої влади. Починаючи від формування виборчих списків і закінчуючи до дрібниць обладнаної дільниці, забезпечення належного громадського порядку та безпеки протягом виборчого процесу, в тому числі у день голосування - це наша сфера відповідальності, - зазначив Роман Дригинич.

За словами посадовця наш регіон готується до цієї значної події в житті держави згідно календарного плану. Обласна виконавча влада намагатиметься створити рівні умови для роботи засобів масової інформації з метою об'єктивного висвітлення ходу виборчого процесу, посадові і службові особи у межах своїх повноважень надаватимуть представникам ЗМІ необхідні відомості щодо підготовки та проведення виборів.

Від сьогодні в країні повністю заборонена зовнішня реклама, яка може стосуватись виборів Президента. Облдержадміністрація починає моніторинг дотримання чинного законодавства. Відповідальність же за порушення чинного законодавства повністю лежить на замовниках цієї рекламної продукції.

Нагадаємо, що на останній позачерговій сесії обласної ради в нашому регіоні затверджено дев'ять виборчих округів. До 27 листопада мають бути створені окружні комісії, а до 21 грудня – дільничні виборчі комісії. До 25 грудня дільничні комісії повинні отримати списки виборців. У переддень новорічних свят кожен виборець має отримати іменне запрошення на вибори.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі