Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Громада Запоріжжя та області обговорила можливості будівництва полігону ТБО

16 жовтня 2009 - 14:26

На території Запорізького району планується будівництво полігону твердих побутових відходів №3 для довгострокового забезпечення збору та утилізації сміття з Правобережної частини Запоріжжя й Запорізького району. Саме це питання стало темою громадського обговорення містобудівного обґрунтування щодо розташування об`єкту «Будівництво полігону твердих побутових відходів № 3», яке пройшло за участю заступника голови облдержадміністрації Геннадія Фукса, керівництва міста Запоріжжя та Запорізького району.

Будівництво сміттєпереробного комплексу та полігону дасть можливість утилізувати значну частину відходів Правобережжя та Запорізького району, адже на сьогодні стан справ з вивозом сміття на цих територіях – критичний. На користь будівництва об"єкта висловилися представники районої ради, зазначивши, що у цьому році близько 300 га земель району стали непридатними для сільськогосподарських робіт через стихійні сміттєзвалища.

Натомість свої побоювання щодо полігону висловили представники екологічних громадських організацій. Фахівці ж зі свого боку спростували їх аргументами. Так, одним з основних напрямків роботи майбутнього комплексу стане лінія з сортування промпобутових відходів, що дозволить вилучення ресурсноцінних матеріалів для їх подальшої утилізації. У перспективі показник вилучення складе 70% від загального об'єму відходів. Також для захисту ґрунтових та поверхневих вод, атмосфери і ґрунту від ураження передбачається ряд захисних заходів: влаштування водонепроникної основи та застосування технології складування для забезпечення санітарно-епідеміологічної безпеки населення, що проживає за межами санітарно-захисної зони.

Нагадаємо, що на сьогодні Харківським проектно-дослідним інститутом комунальних споруд міст «УкркомунНДІпроект» розроблено містобудівне обґрунтування на будівництво полігону ТБО №3 Запорізького району площею 27 га. Земельна ділянка розташована на відстані 1600 метрів від Запоріжжя, відстань від житлової забудови становить 600 метрів. Згідно з проектом витримана санітарно-захисна зона, а ділянка не розташована в межах території охоронних зон пам'ятників архітектури та культурної спадщини.



Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі