Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запоріжжі розпочав роботу ІІІ Міжнародний Інвестиційний Форум

14 жовтня 2009 - 13:37

В урочистій церемонії відкриття та роботі Форуму взяли участь голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, його заступники Олександр Сін і Геннадій Фукс, заступник голови облради Леонід Анісімов, Посли Фінляндії, Угорщини та Кореї в Україні, представники вітчизняних та зарубіжних бізнесових структур, органів влади та місцевого самоврядування.

Організатором Форуму, що вже третій рік поспіль проходить на Запоріжжі, виступили Запорізька обласна державна адміністрація, обласна рада, ОСПП «Потенціал», Запорізька торгово-промислова палата за сприяння Міністерства економіки України, міжнародних ділових компаній.

- Виклики сьогодення висувають нові вимоги до всіх учасників економічних та бізнесових процесів, головні з яких – невпинно розвиватись та активно реалізовувати свої фінансові й інвестиційні ідеї. Тому створення сприятливих умов для здійснення інвестиційної діяльності є сьогодні одним з пріоритетних напрямків роботи обласної влади. Ми відкриті для нових ідей, для цікавих пропозицій, нам є чим зацікавити потенційних інвесторів, - зазначив голова обласної державної адміністрації Олександр Старух, звертаючись до учасників поважного зібрання.

Як зазначали гості та учасники Форуму, Запорізький регіон має потужний індустріальний і аграрний потенціал, унікальний людський ресурс, тож є інвестиційно привабливим не лише для українських, а й для зарубіжних бізнесових кіл. Це підтверджує і географія учасників цьогорічного заходу, і високий рівень представництва - цього разу участь у роботі Форуму беруть представники дипломатичного корпусу Угорщини, Росії, Фінляндії, Польщі, Кореї, Узбекистану.

Олександр Старух запевнив учасників зустрічі у готовності обласної виконавчої влади до діалогу з бізнесом, спроможності створити сприятливі умови для розвитку підприємництва, у тому числі, і з долею іноземного капіталу.

Серед основних завдань Форуму, що їх коротко окреслив очільник регіону, крім традиційного пошуку нових вигідних контактів, як відповідь на виклики сьогодення з'явилося ще одне – орієнтування підприємців, керівників територій, державних та комунальних установ на пошук можливості доступу до активних джерел інвестицій.

Голова обласної виконавчої влади висловив сподівання, що ІІІ Міжнародний Інвестиційний Форум стане черговою сходинкою на шляху стабілізації економічної ситуації в регіоні.

Олександр Старух також зачитав учасникам ІІІ Міжнародного Інвестиційного Форуму вітання Президента України Віктора Ющенка.

В рамках роботи Форуму пройде засідання «круглого столу» «Створення зони вільної торгівлі між Україною та ЄС», працюватиме виставка «Домобуд-2009».

 

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі