Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На контролі - страхування медиків, які працюють з хворими на COVID

1 лютого 2021 - 17:34

1 лютого голова облдержадміністрації Олександр Старух провів нараду з лікарями, присвячену питанню страхування медичних працівників.

На нараді керівники обласних медичних установ разом з керівництвом профільних департаментів області та міста зосередилось на наявній у цій сфері проблемі: наразі в регіоні застраховано 78.44 % лікарів та 69.7% середнього медичного персоналу. Втім, ці показники є недостатньо високими порівняно з іншими регіонами. 

-  У нас досить гарні показники по забезпеченню ковідних ліжок медичним киснем та оснащення лікарень. В області знижується кількість захворілих на COVID за добу. Проте, ми маємо досить низькі показники щодо страхування медичного персоналу. У деяких областях рівень страхування складає близько 100%, - наголосив Олександр Старух.

Як зазначила  заступник директора Департаменту охорони здоров’я Марина Воловик, в регіоні існує проблема зі страхуванням медиків, які вже перенесли коронавірус – значна частка страхових компаній відмовляється працювати з такими страховими випадками. Також існують проблеми з обслуговуванням страховими компаніями амбулаторних випадків лікування медпрацівників.  

- На сьогодні, у період пандемії, наші лікарі під загрозою! Не страхування лікарів – це неповажне ставлення для тих, хто рятує людей ціною власного здоров’я! Необхідно пришвидшити цей процес для медиків, які працюють з хворими на COVID. Працювати з профспілками, провести інформаційну кампанію з медичним персоналом. Якщо у профспілок не буде вистачати коштів, будемо брати ресурси з ковідного фонду, - підкреслив Олександр Старух.

В регіоні вже напрацьована система страхування медпрацівників, коли  через профспілки виділяється матеріальна допомога, коштами якої потім оплачуються страховка. Втім, представники обласних медичних закладів відзначають, що не всі працівники їх установ готові користуватися такими формами добровільного страхування. Наразі обласна влада відпрацьовує разом з керівниками профільних установ зручну модель страхування медиків, яка дозволить їм отримувати страхові поліси прямо на робочому місці.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації