Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Робоча група по каоліновому кар’єру продовжує пошук компромісних рішень

28 січня 2021 - 15:52

Сьогодні, 28 січня, у Запорізькій обласній державній адміністрації відбулося чергове засідання робочої групи з розгляду проблемних питань будівництва кар'єру з видобутку каоліну на території Павлівської ОТГ поблизу Вільнянська.

До роботи комісії приєдналися представники розробника родовища “Біляївський збагачувальний комбінат” та їх опоненти з громадської організації “Вольтерра”, незалежні експерти, спеціалісти екологічного профілю, представники громадськості та екоактивісти. З матеріалами засідань робочої групи з розгляду проблемних питань реалізації проекту ТОВ "Біляївський збагачувальний комбінат" можна ознайомитися тут.

Під час поточного засідання робоча група розглянула питання законності дозволів на будівництво кар’єру, наявності чи відсутності на ділянці розробки родовища особливо цінних ґрунтів, законності купівлі земельних ділянок, наявності необхідних для видобутку каоліну лабораторних досліджень, безпечності розміщення виробництва поблизу населених пунктів. З’ясовано, що з ряду порушених питань вже є судові рішення, які набули чинності.

Попередньо учасники комісії мали змогу ознайомитися із земельною та дозвільною документацією, поданою сторонами конфлікту.

Незалежними експертами з’ясовано, що у ТОВ «Біляївський каоліновий кар’єр» поки відсутній дозвіл на початок будівельних робіт. Комбінат має лише дозвіл для проведення підготовчих робіт. Наразі всі роботи на каоліновому кар’єрі припинено.

Представники громадської організації “Вольтерра” під час засідання робочої групи також порушили питання необхідності додаткових досліджень, щоб отримати актуальну інформацію і впевнитися в цілковитій безпечності розміщення виробництва поблизу населених пунктів.

Представники “Біляївського збагачувального комбінату” повідомили про свою готовність до співпраці та пообіцяли почати підготовку до проведення додаткових досліджень.

Робоча група з вивчення ситуації навколо будівництва Біляївського каолінового кар’єру поблизу Вільнянська продовжить працювати. Засідання комісії планується проводити щотижнево.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського щодо 904-го дня війни

Чергове засідання робочої групи «Прозорість і підзвітність» при Запорізькій ОВА: розглянуто звернення громадської організації