Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

«Міст у майбутнє» поєднав спортивну молодь та владу

31 грудня 2020 - 14:05

Сьогодні запорізька молодь та спортсмени проводжали 2020 рік спортивним пробігом «Міст у майбутнє», який відбувся на естакаді нового мосту через Дніпро. Вперше за багато років до міні-марафону долучилися керівники області. Новенькою дорогою разом із олімпійцями біг голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Учасниками забігу також стали представники школи вищої спортивної майстерності:  триразовий володар Кубків світу з дзюдо, переможець командного Чемпіонату Європи, майстер спорту міжнародного класу Станіслав Бондаренко, майстер спорту України з боксу, срібний призер Чемпіонату світу з боксу Дмитро Замотаєв, голова Токмацької міської федерації боксу, депутат обласної ради Аскад Ашурбеков, майстер спорту України з дзюдо, срібний призер чемпіонату Європи Вадим Синявський,  майстри спорту з легкої атлетики, багаторазові переможці чемпіонатів України Вікторія Ратнікова та Поліна Шапочка, майстер спорту міжнародного класу з тхеквондо, переможець чемпіонату Європи Тарас Мальченко, майстри спорту України з греко-римської боротьби Геворг Арзуманян та Артур Овсепян, майстер спорту України з важкої атлетики Дмитро Гаруз та багато інших видатних атлетів. 

Учасники стартували від заїзду на нову естакаду з боку Хортицького мікрорайону та фінішували на майданчику біля щойно збудованого мосту через Старий Дніпро. На символічності обраного маршруту наголосив голова Запорізької облдержадміністрації Олександр Старух.

– Важливим досягненням цього року, незважаючи на всі складнощі та виклики пандемії, стало завершення будівництва першого мосту через річку Дніпро. Та це не просто звичайний міст, він є символом злагоди, добробуту та об'єднання нас всіх, – зазначив він. 

Від імені запорізьких спортсменів земляків привітав Станіслав Бондаренко:

– Минулий рік був дуже складним для всіх. Але ми зрозуміли, що потрібно підтримувати свій фізичний стан, вести здоровий спосіб життя. І такі спортивні ініціативи мають стати для нас гарною традицією в майбутньому. У новому році хочу побажати всім здоров'я, тренувати своє тіло та загартовувати свій дух, – підкреслив відомий дзюдоїст. 

На фініші учасників пробігу зустріли актори Театру юного глядача у образах Святого Миколая та янголів, що принесли побажання миру та добра Запорізькому краю.  

–  31 грудня рік тому ніхто не міг сказати, що на нас очікує, які випробування нам доведеться пройти. Але ми змогли. Ми з вами зрозуміли, що потрібно бути більш відповідальними за себе, своє здоров’я та оточуючих людей. Цей рік об'єднав нас, зробив більш чутливими, уважними до своїх близьких. І, найважливіше, – ми почали турбуватися один про одного, – наголосив Олександр Старух. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області