Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Питання підтримки медичних працівників перебуває на особистому контролі обласної влади

30 грудня 2020 - 17:19

30 грудня, під час засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації, керівник області Олександр Старух закликав уважно поставитись до медиків, які працюють з хворими на COVID.

На сьогодні в наданні медичної допомоги хворим на COVID-19 задіяні 4424 медичні працівники області. З них добровільно застраховано – 3643 (82%).

– Наше здоров'я - це відповідальність кожного з нас, а здоров'я всіх громадян - це відповідальність влади в першу чергу. Тому звертаю особливу увагу голів міст обласного значення, райдержадміністрацій, органів місцевого самоврядування та об’єднаних територіальних громад на дотримання всіх протиепідемічних вимог в обов’язковому порядку. Особливо в період новорічних свят. Також неоюбхідно взяти на особистий контроль питання із забезпечення засобами індивідуального захисту медиків і розслідування випадків захворювання медичних працівників на ковід, – підкреслив голова облдержадміністрації Олександр Старух.

Заступниця голови ОДА Олена Теряєва, яка доповідала про епідеміологічну ситуацію в області та роботу з протидії поширенню COVID-19, наголосила на тому, що керівники медичних установ мають забезпечити скоріше розслідування випадків захворювання медичних працівників на COVID, та взяти під особистий контроль питання страхових виплат.

– Найголовнішою цінністю у боротьбі з ковід є наші медичні працівники. Вони на передовій «фронту» і першими підпадають під небезпеку, – підкреслила посадовиця у своєму виступі.

Також під час колегії прозвучала статистика стосовно поширення ковідної інфекції. Станом на 30 грудня в області зафіксовано 53 428 хворих. Випадки COVID фіксуються на всіх адміністративних територіях. Область стабільно входить до п’ятірки регіонів, де кожну добу фіксують найбільшу кількість хворих.

Враховуючи складну ситуацію, на всіх територіях Запорізької області вживаються відповідні протиепідеміологічні заходи. Зокрема, на сьогодні значно розширено ліжковий фонд. У Запорізькій області для лікування хворих на COVID-19 виділено 2376 ліжок. Тільки за останній місяць додатково розгорнуто 265 ліжок. За останній тиждень – 50. Індикативний показник завантаженості ліжок по підтвердженим випадкам за останні 5 діб становить 29,5-31,6%, по підтвердженим та підозрілим випадкам – 41,8-44,0%, що не перевищує допустимі норми. 

Також обласна державна адміністрація тримає на контролі питання забезпеченості ковідних ліжок киснем. Так, за рахунок субвенції з державного бюджету місцевим в сумі 56 мільйонів гривень та місцевих бюджетів триває робота із забезпечення подачі кисню для ліжкового фонду закладів охорони здоров’я, які надають стаціонарну медичну допомогу хворим на COVID. Наразі створено 3035 додаткових точок централізованої подачі кисню, працюють 400 кисневих концентраторів. Зокрема, тільки за останню добу 196 ліжок було забезпечено киснем. 

– Вчора під час наради в Офісі президента фахівці Ради нацбезпеки та оборони України презентували нам електронну систему контролю за ситуацією з коронавірсом, де щодня оновлюється інформація по кожній лікарні. Я гадаю, що нам і на регіональному рівні потрібно приділити цьому увагу. Також хочу ще раз наголосити на першочерговій увазі, яку ми маємо приділити нашим лікарям. І найкраще, що ми можемо для них зробити, це продемонструвати турботу про їх здоров’я, –  підвів підсумки обговорення Олександр Старух. 


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області