Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області триває реалізація програми “Велике будівництво”

30 грудня 2020 - 17:20

30 грудня керівник області Олександр Старух вперше за останні півтора роки провів засідання колегії Запорізької обласної державної адміністрації. В її ході підвели підсумки реалізації у Запорізькій області програми Президента України «Велике будівництво» у 2020 році.

Відкриваючи засідання, голова обладміністрації повідомив про підсумки наради в офісі Президента України, яка пройшла 28 грудня, і стосувалася в тому числі аналізу реалізації амбітної будівельної стратегії Глави держави.

За словами Олександра Старуха,  «Велике будівництво» – це масштабний інфраструктурний проєкт, завдяки якому у короткі терміни по всій країні збудовані та реконструйовані сотні соціальних об’єктів та доріг. В країні реконструйовано 100 шкіл, 100 дитячих садків, 100 майданчиків. Але Запорізька область поки що займає в цьому переліку скромне місце. І треба ще багато зробити, щоб зайняти достойне місце в освоєнні коштів, закладених на цей проект у  Державному бюджеті-2021. А це не багато ні мало, 19,5 млрд.грн.

Що ж стосується підсумків нинішнього року, то роботи на більшості об’єктів уже завершенні.

Одним із найважливіших інфраструктурних об’єктів програми є будівництво автотранспортної магістралі через р. Дніпро у Запоріжжі. Будівництво мостових переходів триває вже понад 16 років. Воно відновилося з ініціативи Президента у квітні 2020 року, а вже у грудні відбулося відкриття руху транспорту по верховій частині мостових споруд на ocтpiв Хортиця. Другу частину мосту планується відкрити вже наступного року.

Окрім запорізьких мостів в області в рамках програми проводяться ремонтні та будівельні роботи на 58 об’єктах. Це школи, дитячі садки, спортивні майданчики, приймальні відділення, басейн, палац культури, ремонт доріг.

Так, з 8 існуючих шкіл, де передбачена реконструкція чи капітальний ремонт, роботи на 5 об’єктах вже завершені. За рік здійснено ремонтні роботи у 4 дошкільних закладах. Завершене будівництво трьох стадіонів.

Продовжуються ремонтні роботи у 9 приймальних відділеннях лікарень. У рамках проєкту «200 сучасних приймальних відділень» вони також поступово забезпечуються медичним обладнанням.

Повністю завершене будівництво плавального басейну у Мелітополі  та капітальний ремонт палацу культури. Завершені ремонтні роботи на 14 дорогах місцевого значення та 10 загального користування. 

На наступний рік переноситься завершення ремонтних робіт у трьох школах та на двох спортивних об'єктах.

За словами заступника голови облдержадміністрації Віталія Кардаша, під час реалізації програми “Велике будівництво” виникло декілька проблемних питань. По-перше, це низька якість проєктно-кошторисної документації. По-друге, є багато недобросовісних підрядників, які зривають терміни проведення робіт чи проводять роботи за низькою якістю.

Реалізація програми “Велике будівництво” продовжиться  у Запорізькій області у наступному 2021 році.

- Ми продовжимо реалізацію програми у 2021 році. Важливо, що до неї будуть включені ще і об'єкти культурної спадщини. В нових громадах необхідно визначити, що і де потрібно у найпершу чергу. За допомогою є можливість покращити умови життя наших земляків та розвинути інфраструктуру регіону. Тому сьогодні нам необхідно підготувати власні пропозиції, вони мають бути детально опрацьовані. Також важливо, щоб отримали можливості покращити власну інфраструктуру новостворені об’єднані громади, - зазначив, підбиваючи підсумки, Олександр Старух.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області