Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька спортсменка стала призеркою‌ ‌чемпіонату‌ ‌Європи‌-‌2020‌ ‌з‌ ‌художньої‌ ‌гімнастики‌

29 грудня 2020 - 17:08

Сьогодні, 29 грудня, в обласній державній адміністрації вітали призерку чемпіонату Європи 2020 з художньої гімнастики Поліну Каріку. Під час пресконференції спортсменка поділилася своїми враженнями від участі в змаганнях разом з тренером Ганною Колокот. 

У заході також взяли участь заступник начальника управління молоді, фізичної культури та спорту облдержадміністрації Владислав Ковпак, голова Запорізького обласного відділення НОК України Володимир Лобанов, голова Громадської спілки «Запорізька обласна федерація художньої гімнастики» Діана Колокот. 

18-21 листопада у м. Київ відбувся Чемпіонат Європи з художньої гімнастики. Поліна Каріка у складі національної збірної команди України посіла I місце у командному заліку та I місце у фінальній вправі з м‘ячем за програмою juniors.

Як розповіла Поліна, вона почала займатися художньою гімнастикою у ДЮСШ № 5 у тренера Колокот Ганни у віці 6 років та на сьогодні має великі досягнення. Щоб донька займалася гімнастикою, бажав її тато. У травні цього року дівчина потрапила до збірної України та розпочала підготовку до чемпіонату Європи.

Підготовка збірної відбувалась в тяжких умовах карантину. Проте, незважаючи на карантинні обмеження, насиченим для спортсменки виявився і 2020 рік.

Поліна Каріка у березні взяла участь у Міжнародному турнірі “Miss Valentine 2020» у Тарту (Естонія) та посіла II місце у вправі з м’ячем. У серпні увійшла до складу національної молодіжної збірної команди України; посіла другі місця на Чемпіонаті України у серпні у Києві та Кубку України у жовтні у м. Ужгород за програмою КМС.

На Міжнародному турнірі “Deriugina Cup 2020” посіла II місце у багатоборстві; 18-21 листопада на Чемпіонаті Європи у м. Київ посіла I місце у командному заліку та I місце у фінальній вправі з м‘ячем за програмою juniors.

За словами тренера Ганни Колокот, до цих перемог Поліна йшла 8 років та з року в рік вона відточувала майстерність та кожен день займалася тренуваннями. Дівчині досить складно давалися танцювальні вправи, необхідно було не лише фізично працювати, а й розвивати артистизм. Як і у будь-якому виді спорту, не обходилось без травм. Та навіть після перелому ноги дівчина не припиняла тренування.

Як наголосив Владислав Ковпак, з метою подальшого розвитку спорту, тренування спортсменів перериватися не буде. Тож, спортивним школам рекомендовано не зупиняти тренування. Дитячі та юнацькі спортивні школи є позашкільними закладами, тому навіть під час локдауну тренери продовжать готувати спортсменів до нових перемог.

Всього  художньою гімнастикою у дитячо-юнацьких спортивних школах  тренуються 690 гімнасток та працюють 27 тренерів. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024

Впродовж доби окупанти 362 рази били по 13 населених пунктах Запорізької області