Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

В Україні розпочав свою роботу Єдиний експортний веб-портал

24 грудня 2020 - 16:20

Офіс з просування експорту за підтримки Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України на платформі Дія.Бізнес запустив Єдиний експортний веб-портал. Це онлайн-платформа для експортерів та компаній, зацікавлених в експорті. 

Метою запуску веб-порталу є підвищення рівня національного експорту та надання підтримки підприємствам для виходу на нові ринки, а також іноземним компаніям, що зацікавлені в імпорті товарів та послуг з України і налагодженні партнерських відносин. 

  • Розвиток експорту, який на сьогодні формує майже половину ВВП країни – у пріоритеті Уряду України. Держава докладає максимум зусиль для впровадження фінансових та інформаційних інструментів підтримки експортерів для полегшення доступу українських товарів на зовнішні ринки. Запуск Єдиного експортного веб-порталу забезпечить виробників необхідними знаннями, полегшить пошук нових ринків збуту та встановлення ділових контактів для успішної експортної діяльності, – прокоментував подію Міністр розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України Ігор Петрашко.

Заступник Міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України – Торговий представник України Тарас Качка наголосив також на важливості цифрової трансформації та поширення знань щодо експорту через цифрові інструменти. Він зазначив, що використання експортерами онлайн-платформи пришвидшить розвиток малих і середніх підприємств у всіх регіонах України. Веб-портал дозволить виробникам більше використовувати інструменти електронної комерції, що є актуальним в умовах пандемії коронавірусу.

Веб-портал створено за стратегічної та інституційної підтримки Уряду України і Міністерства розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України, при фінансовій підтримці Уряду Німеччини через німецьку федеральну компанію Deutsche Gesellschaft für internationale Zusammenarbeit (GIZ) GmbH.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024