Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада приділяє значну увагу розвитку фізичної культури та спорту

18 грудня 2020 - 13:45

Вчора, 17 грудня, в онлайн режимі відбулося підсумкове засідання колегії Управління молоді, фізичної культури та спорту Запорізької облдержадміністрації. Захід відбувся за участю заступника голови облдержадміністрації (стажування) Олександра Свистуна.

  • Фізична культура і спорт є однією зі складових здорового способу життя. Розвитку цієї сфери в нашій області приділяється значна увага. Обласна влада завжди підтримує наших спортсменів та тренерів на шляху здобуття спортивної слави Запорізького краю. Запорізькі спортсмени протягом 2020 року виборювали золоті, срібні та бронзові медалі на чемпіонатах, Кубках України і Європи. Їх досягнення нерозривно пов'язані з розвитком спортивної інфраструктури, що також є одним з пріоритетних завдань облдержадміністрації, – зазначив Олександр Свистун.

Під час засідання члени колегії обговорили питання реалізації державної політики з розвитку фізичної культури та спорту на 2021 рік. Також обговорили стан реалізації у 2020 році Цільової програми розвитку фізичної культури і спорту в Запорізькій області на 2017-2021 роки, Обласної цільової програми «Молодь Запорізького краю на 2017-2021 роки» та Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання молоді на 2017-2021 роки. Зокрема, в області всіма видами фізкультурно-оздоровчої та спортивної роботи охоплено 233 541 особа, видами спорту – 44 690 громадян, що становить 14,3 % від загальної чисельності населення регіону. У 2020 році до складу збірних команд України з 24 олімпійських видів спорту входило 262 спортсмена Запорізької області, з неолімпійських видів спорту – 373. Протягом року наші спортсмени вибороли: з олімпійських видів спорту на чемпіонатах Європи – 3 золотих, 1 срібну, 1 бронзову медалі; з олімпійських видів спорту на чемпіонатах та Кубках України – 43 золотих, 34 срібних, 29 бронзових медалей; з неолімпійських видів спорту на чемпіонатах та Кубках України – 27 золотих, 18 срібних та 13 бронзових медалей.

Як зазначив Олександр Свистун, обласна влада приділяє значну увагу розвитку спортивної інфраструктури. За програмою «Велике Будівництво» в області завершено спорудження стадіону Запорізької гімназії №8. На завершальній стадії -  будівництво стадіонів в смт. Комишуваха та «Таврія» у м. Василівка. Протягом року в області тривало будівництво 8 мультифункціональних майданчиків для занять ігровими видами спорту. Наразі 3 об’єкти реалізовані та введені в експлуатацію, 1 об’єкт знаходиться на завершальній стадії, на 4 об’єктах будівельні роботи завершено і очікується отримання дозвільних документів на введення в експлуатацію.

Знаковою подією під час засідання колегії  стало нагородження Орденом «За заслуги перед Запорізьким краєм» ІІІ ступеня майстра спорту України з боксу, чемпіона України, тренера Запорізького дитячо-юнацького центру фізичного здоров’я «Бойові рукавички» Артура Беладзе за вагомий особистий внесок у розвиток фізичної культури та спорту в Запорізькій області, високий професіоналізм, відданість справі та багаторічну сумлінну працю.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024