Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Рівень інфляції в регіоні – нижчий за середній по Україні

11 вересня 2009 - 13:32

Голова обласної державної адміністрації Олександр Старух провів селекторну нараду з керівниками районів та міст області з актуальних питань життєдіяльності регіону.

Відкриваючи нараду, Олександр Старух, з огляду на вчорашню надзвичайну ситуацію на «АвтоЗАЗі», доручив керівникам територій посилити заходи безпеки на всіх потенційно небезпечних об'єктах області. Також очільник регіону нагадав про необхідність розпочинати на місцях широке обговорення проекту змін до Конституції України.

Одним з ключових питань порядку денного наради була цінова ситуація на споживчому ринку. За результатами серпня індекс споживчих цін у регіоні склав 99,5%, у той час як загальноукраїнський показник становить 99,8%. Наразі в області один з найнижчих рівнів інфляції в Україні. За цим показником ми посідаємо 21-24 місце серед інших регіонів країни.

Суттєво – на 22% - знизилася в області ціна на цукор завдяки реалізації його запасів з Державного резерву. Проте на деяких територіях – зокрема, у Мелітопольському районі, - ця робота не була проведена, тож як наслідок, мають зростання ціни на цукор. Олександр Старух дав доручення керівникам територій терміново розв'язати цю проблему.

Незадовільними є результати моніторингу цінової ситуації і в обласному центрі – з 28 позицій, за якими провадиться контроль, по 24-м був зафіксований рівень цін, вищий за середній по області.

Обговорили учасники наради і питання підготовки об'єктів ЖКГ до роботи в осінньо-зимовий період. Керівникам міст та районів доручено до 1 жовтня поточного року забезпечити стовідсоткову готовність територій до опалювального сезону.

Окремо постало питання розрахунку за спожиті енергоносії та тарифної політики. Так, за інформацією управління ЖКГ, по окремих територіях і досі на укладені кредитні договори на погашення заборгованості за опалювальний сезон 2008-2009. Не всі розуміють і необхідність приведення тарифів на житлово-комунальні послуги у відповідність до економічного обґрунтованого рівня.

- Гроші на компенсацію різниці у тарифах ви фактично забираєте у своїх сусідів, - звернувся до керівників цих територій Олександр Старух. – Та цього року з подібними проблемами до обласної влади не звертайтеся. «Добрими» ви будете виключно за власний рахунок.

Очільник регіону наголосив на необхідності забезпечити повну готовність до опалювального сезону, який, за його словами, обіцяє бути непростим.

Під час наради також були розглянуті питання, пов'язані з набранням чинності з 1 січня 2010 року Закону України «Про безпечність і якість харчових продуктів», та використанням водойм для потреб рибного господарства.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни

Навчальний рік в Запорізькій області розпочнеться 2 вересня

Один з приватних закладів вищої освіти Запоріжжя позбавили ліцензії на навчання в аспірантурі