Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Українські заклади профосвіти отримали ІТ-обладнання вартістю понад 100 тис. євро

16 грудня 2020 - 16:01

У межах програми ЄС EU4Skills п’ять закладів професійно-технічної освіти Запорізької та Полтавської областей отримали понад 100 ноутбуків, набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів. Педагоги зможуть використовувати ці ресурси для підвищення кваліфікації, а також в організації дистанційного навчання.

Технічну допомогу отримали наступні освітні заклади:

На закупівлю ІТ-обладнання витратили понад 100 тис. євро. Користуватися технікою зможуть понад 3 тис. учнів та 300 викладачів профтехів.

  • Наші зусилля спрямовані на те, щоб зробити дистанційне або змішане навчання якісним та ефективним. Ми вдячні європейським партнерам за допомогу у виконанні цього завдання. Багато учнів, які навчаються за змішаною формою, вимушені ділити комп’ютери з іншими членами родини, що працюють або навчаються дистанційно. Переконаний, що надані в межах EU4Skills ресурси дозволять підтримати учасників освітнього процесу в опануванні навчального матеріалу, – зазначив т.в.о. Міністра освіти і науки Сергій Шкарлет.

Загалом у пілоті програми EU4Skills бере участь 21 заклад профтехосвіти із 7 регіонів країни (Запорізька, Полтавська, Вінницька, Рівненська, Львівська, Миколаївська та Чернівецька області). Наразі їм надають підтримку в організації дистанційної роботи, консультують у питаннях діджиталізації. Наприклад, викладачам запропонували онлайн-курси з підвищення цифрових компетентностей. Попередньо педагоги пройшли опитування, яке визначило нинішній рівень цифрових навичок і дозволило тренерам підготувати курси різного рівня складності. Наразі таке навчання проходять понад 1300 викладачів. Крім того, EU4Skills у партнерстві з Microsoft Ukraine та Міністерством освіти і науки України планує запровадити новітнє програмне забезпечення, яке дозволить профтехам та регіональним науково-методичним центрам використовувати сучасні технології.

 

За матеріалами Урядового порталу

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024