Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада заохочує активне залучення молоді до життя місцевих громад

15 грудня 2020 - 15:00

Сьогодні, 15 грудня, в режимі онлайн відбулося засідання Запорізької обласної студентської ради. До участі в засіданні приєдналися заступник голови Запорізької обласної державної адміністрації (стажування) Олександр Свистун та начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту ОДА Наталія Власова. Також до засідання були запрошенні представники молодіжних рад з ОТГ області.

Під час заходу учасники обговорили питання реалізації спільних заходів на І півріччя 2021 року обласної студентської ради із Запорізьким обласним центром молоді та Обласним центром патріотичного виховання молоді в умовах пандемії, реалізацію програми обміну студентами «СТудБумеранг» наступного року.

  • Радий відмітити, що сьогодні з нами представники молодіжних консультативно-дорадчих органів ОТГ. На сьогодні вже створені та діють понад 16 молодіжних рад в області. За умов децентралізації об’єднані територіальні громади прийняли на себе значну частку відповідальності за реалізацію молодіжної політики. Важливим на сьогодні є не тільки забезпечення координації молодіжної роботи, але й активне залучення молоді до життя місцевих громад шляхом створення молодіжних рад. Тому ми працюємо над збільшенням МКДО та їх ефективною роботою в громадах. Подібні зустрічі допоможуть обмінятися досвідом, познайомлять з роботою молодіжного консультативно-дорадчого органу на рівні області, посилять спроможність інститутів громадянського суспільства в громадах, – прокоментував важливість подібних засідань Олександр Свистун.

Заступник голови облдержадміністрації також зазначив, що економічна ситуація в країні зараз не на найкращому рівні, велика частина коштів направлена на боротьбу з пандемією. Але обласна влада зі свого боку намагається зберегти фінансування молодіжної сфери. У 2020 році кошти на реалізацію заходів Обласної цільової програми «Молодь Запорізького краю на 2017-2021 роки» та Обласної цільової програми національно-патріотичного виховання молоді на 2017-2021 роки було витрачено лише частково у зв’язку з перерозподілом та запровадженням карантинних обмежень. У 2021 році на програму Молодь Запоріжжя  попередньо заплановано близько 300 тис. грн, а на програму національно-патріотичного виховання – 100 тис. грн.

Також під час засідання учасники  обговорили підсумки роботи Запорізької обласної студентської ради за 2020 рік, заслухали звіт голови. Зазначимо, що чинна голова ради склала свої повноваження. Вибори нового голови будуть оголошені найближчим часом.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024