Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Мелітопольське вище професійне училище отримало сучасне IT-обладнання

14 грудня 2020 - 10:00

Мелітопольське вище професійне училище отримало сучасне ІТ-обладнання. Навчальному закладу передано 23 ноутбуки, набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів у рамках програми «EU4Skills: Кращі навички для України».

У передачі обладнання взяли участь заступник голови облдержадміністрації Олександр Свистун (стажування), заступник Мелітопольського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Михайло Семікін, заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Олена Сороченко, регіональний фахівець програми підтримки реформи професійно-технічної освіти «EU4Skills: Кращі навички для України» Ольга Пушина.

ІТ-обладнання вартістю понад 600 тис. грн придбано у межах програми EU4Skills за фінансової підтримки ЄС та його держав-членів Німеччини, Естонії, Фінляндії та Польщі. Загалом майже 850 учнів та 80 педагогічних працівників Мелітопольського училища отримають можливість використовувати нове обладнання, в тому числі, для вирішення проблем в організації освітнього процесу під час пандемії COVID-19. Це дозволить викладачам запроваджувати нові курси та методики дистанційного навчання та продовжувати уроки для учнів.

Олександр Свистун зазначив, що Запорізька обласна державна адміністрація докладає максимум зусиль щодо розвитку професійної освіти. У планах обласної влади – щоб за п’ять років  щонайменше 45% випускників шкіл обирали саме професійну освіту.

EU4Skills реалізує великий пакет заходів з діджиталізації для підтримки різних аспектів реформи профтехосвіти, зокрема, розробку: онлайн-курсів для викладачів профтехів з цифрових компетентностей,  у партнерстві з Microsoft Ukraine та Міністерством освіти і науки України EU4Skills планує запровадити новітнє програмне забезпечення, яке дозволить профтехам  використовувати сучасні технології.

Нагадаємо, Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти отримав сучасне ІТ-обладнання: 11 ноутбуків, а також набори з принтерів, проєкторів, серверів та інших девайсів.

Довідково.                

EU4Skills – це програма підтримки реформи професійно-технічної освіти в Україні. Програму підтримують ЄС та його країни-члени: Німеччина, Фінляндія, Польща та Естонія. Загальне фінансування програми складає 58 млн євро. Серед завдань програми – модернізація обраних закладів профтехосвіти, оновлення змісту освітніх програм, розробка нових стандартів та навчання керівників закладів та викладачів у 7 пілотних областях: Вінницькій, Полтавській, Запорізькій, Рівненській, Львівській, Миколаївській та Чернівецькій. Тривалість: 2019-2023 рр. Програму в Україні реалізують Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit (GIZ) та Kreditanstalt für Wiederaufbau (KfW). 

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024