Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» в Запорізькій області проведено низку інформаційно-просвітницьких заходів

11 грудня 2020 - 10:01

10 грудня з нагоди відзначення Міжнародного дня прав людини за участі управління патрульної поліції в Запорізькій області проведено вуличну акцію "ДійПротиНасильства". Правоохоронці спільно зі спеціалістами Департаменту соціального захисту населення та представниками інших структур, що діють у сфері протидії насилля, пояснювали людям важливість не замовчувати проблеми, не бути байдужими та реагувати на будь-які прояви насильницьких дій.

Під час акції кожен міг отримати правову консультацію та дізнатися про алгоритм дій у разі виявлення домашнього насилля чи гендерно-обумовленого насильства.

Крім того, в рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства» Запорізькою облдержадміністрацією організовано та проведено низку заходів, направлених на формування «нульової» толерантності до проявів насильства.

З метою інформування людей про проблему сучасного рабства з 12 по 18 листопада біля будівлі ОДА функціонувала виставка «Очікування Vs Реальність», де кожен мешканець міг ознайомитись з експозиціями, що відображали реальні історії українців, які постраждали від торгівлі людьми, експлуатації, втягнення до кримінальної діяльності, примусового жебракування.

З метою обговорення та поширення досвіду впровадження підходів гендерно-орієнтованого бюджетування на місцевому рівні Структурою ООН Жінки, у партнерстві з громадською організацією «Бюро гендерних стратегій і бюджетування» 24 листопада було проведено Регіональну онлайн конференцію на тему: «Гендерно-орієнтоване бюджетування на постраждалому від конфлікту Сході України: прогрес, виклики та можливості».

За ініціативи громадської організації «Ла Страда-Україна» 26 листопада відбулося онлайн засідання за круглим столом у рамках проєкту «Адвокація покращення державного реагування та політики протидії торгівлі людьми» на тему: «Протидія торгівлі людьми: виклик пандемії СOVID-19», на якому розглядалося питання щодо впливу СOVID та тенденції, пов’язані з ризиком потрапляння в ситуацію торгівлі людьми.

На територіях області з урахуванням карантинних обмежень було проведено відповідні інформаційно-просвітницькі заходи: засідання за круглим столом, тренінги, тематичні виставки та виховні години, лекції, бесіди тощо. Розповсюджено понад 7900 примірників друкованої продукції щодо формування «нульової» толерантності до проявів насильства. 


Довідково. 

Якщо ви постраждали від насилля, необхідно  звертатися за номерами:

Національна поліція України: 102

Урядова гаряча лінія: 15-47

Безоплатна правова допомога: 0-800-213-103


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024