Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У Запорізькій області розробляється стратегія розвитку профтехосвіти на найближчі 7 років

9 грудня 2020 - 11:15

Заступник голови облдержадміністрації Олександр Свистун (стажування) взяв участь у засіданні робочої групи зі стратегічного планування розвитку системи професійної освіти у Запорізькій області, що відбулось у конференц залі виставкового комплексу «Козак Палац». У заході також взяли участь фахівці Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, представники підприємств та закладів професійно-технічної освіти регіону.

Під час засідання учасники робочої групи розглянули результати стратегічного аналізу системи професійної освіти області, обговорили можливості розвитку та перспективи системи професійної освіти області.

На сьогодні у Запорізькій області функціонують 29 закладів професійно-технічної освіти та п’ять навчальних центрів при кримінально-виконавчих установах закритого типу. У закладах професійно-технічної освіти навчається майже 13 тисяч учнів.

  • Сьогодні ми проводимо стратегічну сесію та визначаємо ключові аспекти розвитку професійно-технічної освіти на найближчі сім років. Запорізька область увійшла до пілотних областей проєкту «EU4Skills» та одна з перших в Україні матиме цей стратегічний документ. Міністерство освіти і науки України визначило профтехосвіту як один з пріоритетів свого розвитку, такий напрямок підтримує і облдержадміністрація. Стратегія розвитку запланована на 2021-2027 роки, остаточно завершити роботу над цим масштабним проєктом планується до кінця року. Вже з січня 2021 стратегія буде реалізовуватись, - зазначив Олександр Свистун.

Проте, вже у цьому році заплановано створення двох навчально-практичних центрів на базі Михайлівського вищого професійного училища та Запорізького політехнічного центру професійно-технічної освіти, створення виробничого майданчику на базі Запорізького машинобудівного вищого професійного училища.

  • Діти мають отримувати освіту в сучасних умовах, вчитися на сучасному обладнанні, мати потім змогу працевлаштуватися за фахом. Також у навчальних закладах регіону поширюється дуальна форма навчання, коли студент вчиться та одночасно отримує практичні професійні навички. Необхідно зробити так, щоб отримана фахова освіта відповідала сучасним вимогам ринку праці, - наголосив Олександр Свистун.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024

Безоплатний онлайн-тест для ветеранів: перевірити своє психічне здоров’я та отримати рекомендації можна в декілька кліків

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 16.08.2024