Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі реалізується проєкт на тему співпраці між органами місцевого самоврядування та громадським сектором

16 листопада 2020 - 15:50

На Запоріжжі триває масштабний проєкт на тему співпраці між органами місцевого самоврядування та громадським сектором. Реалізують проєкт Запорізька обласна державна адміністрація та Об’єднання Громадських Організацій Запоріжжя за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Метою проєкту є налагодження контактів між представниками влади та громадських активістів із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська. Протягом тримісячного проєкту заплановано кілька активностей.

У жовтні вже відбулися «Коннект-форум громади та влади» (9 жовтня) та  Інтенсив для спеціалістів з комунікацій (10-11 жовтня).

До «Коннект-форуму» долучилися представники профільних департаментів та установ ЗОДА, Запорізької, Мелітопольської та Бердянської міських рад,  а також працівники та волонтери громадських організацій, благодійних фондів та студентських рад навчальних закладів із цих трьох міст. Учасники отримали можливість відвідати тематичні лекції та дискусії. Зокрема, говорили про ефективне партнерство для суспільних змін, дієву співпрацю з владою, стратегічні комунікації для громадських організацій та державних структур. Крім того, обговорювали досвід створення коаліцій громадських організацій та ділилися успішними прикладами реалізованих проєктів у партнерстві ГО та органів місцевого самоврядування.

Під час дводенного тренінгу для спеціалістів з комунікацій (10-11 жовтня), учасників навчали, як використовувати соціальні мережі та офлайн-заходи у якості важливих інструментів комунікації, навіщо бренд та піар держструктурам та громадським організаціям, що таке комунікаційна стратегія і чи можна без неї обійтися, як створювати креативні ідеї і працювати з негативом. Набуті знання допоможуть спеціалістам більш ефективно працювати із цільовими аудиторіями в рамках впровадження своїх  ініціатив.

Наразі триває конкурс грантів для реалізації спільних ідей між держструктурами та громадськими організаціями.

За умовами конкурсу міні-грантів, фінансову підтримку для реалізації ідеї отримають 10 ініціатив із Запоріжжя, Мелітополя та Бердянська. Розмір гранту - до 10 тисяч гривень на кожну ініціативу. Передбачається, що ідеї проєктів будуть суспільно-корисними, залучать до роботи місцеве самоврядування й активістів та будуть реалізовані протягом листопада-грудня 2020.

В рамках проєкту також заплановані: зйомки навчального відео для активістів про перші кроки до співпраці з владою, інформаційна кампанія на сторінках “ОГО” в соціальних мережах Інстаграм та Фейсбук.

Організатори впевнені, що цей проєкт стане початком тісної співпраці і зможе мотивувати представників громадських організацій і державних установ реалізовувати більше спільних проєктів та будувати стале партнерство заради розвитку нашої області.

  

Довідково.

Відео про реалізацію проєкту за посиланням - https://fex.net/ru/s/fk5rek8

Фото за посиланням - https://cutt.ly/HgX9jHu

Сторінка Об’єднання Громадський Організацій у Фейсбуці за посиланням - https://www.facebook.com/OGOzaporizhzhia/

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024