Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дніпровська гідроелектростанція працює у нормальному режимі

19 серпня 2009 - 10:47

В цьому пересвідчився голова Запорізької обласної державної адміністрації Олександр Старух під час робочої поїздки до «ДніпроГЕСу».

Як пояснив очільник регіону, однією з причин візиту стала нещодавня аварія на Саяно-Шушенській ГЕС у Російській Федерації, що забрала життя десятків людей. Ця трагедія, за словами Олександра Старуха, є приводом для влади зайвий раз перевірити дотримання безпеки на стратегічних об'єктах регіону.

- Безпека жителів Запорізького краю знаходиться на постійному контролі обласної влади, адже краще попередити надзвичайну ситуацію, ніж потім ліквідовувати її наслідки, - переконаний посадовець.

Олександр Старух висловив співчуття постраждалим внаслідок аварії на Саяно-Шушенській ГЕС та спростував поширену деякими інтернет-виданнями інформацію, згідно якої її причиною став вибух трансформатору виробництва одного із запорізьких підприємств.

- Ця інформація не підтвердилася, - наголосив керівник області. - За попередніми висновками комісії причиною аварії став гідроудар.

Під час робочої поїздки голова облдержадміністрації на власні очі переконався, що жодних загроз виникнення надзвичайних ситуацій на Запорізькій гідроелектростанції немає.

- Ніяких небезпек щодо надзвичайних ситуацій безпосередньо по греблі «ДніпроГЕСу» немає, колектив працює у робочому режимі, дотримується техніка безпеки, - запевнив голова обласної виконавчої влади представників ЗМІ.

У той же час, як зауважив Олександр Старух, відкритим залишається питання ремонту автомагістралі через греблю. У відповідь на чисельні звернення міської та обласної влади Кабмін своєю постановою виділив на ці цілі 7,7 млн. грн., проте поки що ці гроші існують лише на папері. Наразі ж місцева влада вимушена ввести обмеження на рух транзитного вантажного транспорту через «ДніпроГЕС».

- Ця проблема системна, - впевнений керівник регіону. – І «латанням дір» її не вирішити. Треба будувати мости через Дніпро і закривати проїзну частину «ДніпроГЕСу» на капітальний ремонт.

За попередніми розрахунками запорізьких фахівців загалом на реконструкцію автомагістралі через греблю необхідно близько 32 млн. грн.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни