Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада тримає на контролі проходження опалювального сезону

11 листопада 2020 - 15:00

Сьогодні заступник голови облдержадміністрації Віталій Кардаш провів обласну селекторну онлайн-нараду щодо стану проходження опалювального сезону 2020/2021 року та розрахунків населення за житлово-комунальні послуги.

Як зазначив посадовець, на більшості територій області середньодобова температура зовнішнього повітря протягом останніх 3-х діб склала нижче +8оС. Опалювальний сезон розпочато на всіх територіях, але існують проблеми з початком опалювального сезону у деяких закладів соціальної сфери.

За словами директора Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталія Литвиненка, у переважній більшості випадків зазначені об’єкти соціальної сфери (школи та дитячі садки) не можуть розпочати опалювальний сезон у зв’язку з невиконанням вимог Кодексу газорозподільних систем щодо облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку споживання природного газу, що призводить до затримки в отриманні дозволу на розподіл газу.

В той же час представники органів місцевої влади Кам’янсько-Дніпровського, Василівського, Михайлівського та Запорізького районів запевнили, що до кінця поточного тижня ці об’єкти будуть підключені до газопостачання. Також на деяких котельнях об’єктів соціальної сфери Василівського району завершено їх переведення з твердого палива на пелети, на сьогодні здійснюються пусково-налагоджувальні роботи та на цьому тижні тепло також буде подано в заклади освіти. У Бурчацькій ЗОШ Михайлівського району проводиться реконструкція комерційного вузла обліку споживання природного газу. З цієї причини відсутнє опалення у закладі освіти та дошкільному закладі «Вишенька». Орієнтовний термін завершення робіт – 1 грудня 2020.

Як зазначили представники територій, в усіх закладах на сьогодні підтримується нормативний рівень температури за допомогою електроопалення.

Окремо було розглянуто питання погашення заборгованості за спожитий природний газ теплопостачальними підприємствами області перед НАК «Нафтогаз України», яка станом на початок листопада складає 772 млн грн (з початку року зменшилася на 238 млн грн.). Незважаючи на існуючу заборгованість, на сьогодні всі підприємства області отримали номінації на постачання природного газу на поточний місяць.

Ускладнює розрахунки підприємств теплопостачання за спожитий природний газ існуюча заборгованість населення за послугу постачання теплової енергії та гарячої води у сумі 1 120 млн грн.

Підсумовуючи результати наради, Віталій Кардаш доручив керівникам територій тримати на особистому контролі стан проходження опалювального періоду 2020/2021 років на відповідних територіях області та вжити заходів щодо зменшення заборгованості населення за житлово-комунальні послуги. Також органам місцевої влади рекомендовано передбачати в місцевих бюджетах на 2021 рік кошти на облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку споживання природного газу.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024