Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наголосила на обов’язковості своєчасного початку опалювального періоду 2020-2021 років

23 жовтня 2020 - 15:05

Під час засідання регіональної комісії ТЕБ та НС директор Департаменту житлово-комунального господарства та будівництва облдержадміністрації Віталій Литвиненко доповів про загрозу зриву опалювального сезону на частині об’єктів соціальної сфери області.

Як зазначив посадовець, згідно вимог діючого законодавства власники комерційних вузлів обліку природного газу повинні були забезпечити до 31.04.2018 облаштування засобами дистанційної передачі даних власні комерційні вузли обліку. 

При порушенні визначених законодавством строків на облаштування комерційних вузлів обліку засобами дистанційної передачі даних оператор ГРМ має право застосувати до власника комерційного обліку заходи з обмеження (припинення) передачі та/або розподілу природного газу на його об’єкт. 

Облдержадміністрацією неодноразово надсилались листи та протокольні доручення щодо вирішення питання облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку споживання природного газу об’єктів соціальної сфери (заклади охорони здоров’я,  навчальні та дошкільні заклади освіти).

Однак, за інформацією АТ «Запоріжгаз», на сьогодні не обладнані модемами 109 об’єктів соціальної сфери.

В той же час, за інформацією територій, у зв’язку зі зменшенням надходжень до місцевих бюджетів та першочерговим фінансуванням протиепідемічних заходів через поширення гострої респіраторної хвороби СОVID-19, фінансування  облаштування комерційних вузлів обліку природного газу засобами дистанційної передачі даних на об’єктах соціальної сфери в повному обсязі не здійснюється.

У зв’язку з цим регіональна комісія ТЕБ та НС рекомендувала:

- операторам газорозподільної системи - АТ «Запоріжгаз» та ПрАТ «Мелітопольгаз» - не застосовувати протягом опалювального періоду 2020-2021 років до власників комерційного обліку об’єктів соціальної сфери заходи з обмеження (припинення) передачі та/або розподілу природного газу на їх об’єкти;

- органам місцевого самоврядування передбачити в місцевих бюджетах на 2021 рік кошти на облаштування засобами дистанційної передачі даних комерційних вузлів обліку природного газу всіх установ та закладів бюджетної сфери, розташованих на підпорядкованих територіях.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024