Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Керівник Запорізької ОДА Віталій Боговін проінспектував стан виконання ремонтних робіт на трасі М-18 Харків – Сімферополь

23 жовтня 2020 - 10:25

Учора, 22 жовтня, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін відвідав з робочим візитом Мелітопольський район. Очільник Запорізької області перевірив стан виконання робіт з поточного середнього ремонту траси М-18 Харків — Сімферополь — Алушта — Ялта в рамках програми «Велике будівництво».

Автошлях М-18 побудували в кінці 50-х років. З того часу було проведено лише один ремонт з заміною покриття. 

Станом на середину жовтня виконано фрезерування старого покриття, часткове відновлення конструкції дорожнього одягу на ділянках, які втратили несучу здатність, укладений вирівнюючий шар. На цій ділянці  дороги залишилося виконати роботи з укладання верхнього шару покриття, укріплення узбіччя, влаштування металевого бар’єрного огородження, замінити дорожні знаки і встановити сигнальні стовпчики, нанести дорожню розмітку. 

На даний момент роботи з ремонту дороги йдуть повільно, генеральный підрядник затримує терміни виконання. 

Віталій Боговін під час розмови з представниками виконавця наголосив на обов'язковості закінчення усіх робіт по об’єкту до кінця 2020 року. Затримка та перенесення дати завершення ремонту на 2021 рік є неприпустимими. Зі свого боку керівництво облдержадміністрації  буде максимально сприяти пришвидшенню ремонтних робіт, допоможе вирішити проблемні питання.

Крім того, керівник Запорізької ОДА Віталій Боговін  завітав до Новобогданівської сільської ради Мелітопольського району, де ознайомився з роботою новозбудованого асфальтобетонного заводу, що забезпечує виробництво матеріалів для ремонту дороги М-18 Харків – Сімферополь. 

Нагадаємо, що будівництво заводу було розпочато в червні 2020 року і завершено у вересні. Товариству з обмеженою відповідальністю «ЛендБудЮА» був наданий дозвіл на розробку проєкту землеустрою щодо відведення земельної ділянки для розміщення асфальтобетонного заводу, вимірювальної лабораторії, будівельної  техніки, обладнання та тимчасових будівель в селі Першостепанівка. 

Для Новобогданівської громади розташування на її території заводу сприяло створенню нових робочих місць. Сума орендної плати земельної ділянки, де розташований завод, складає близько 500 000 грн на рік, що спрямовуються до сільського бюджету.


Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024