Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізька область долучилась до Всеукраїнської акції «1 000 000 дерев за 24 години»

19 жовтня 2020 - 15:20

У рамках Всеукраїнського екологічного проєкту «Озеленення України» 17 жовтня відбулась акція «1 000 000 дерев за 24 години». Запорізька область долучилася до Всеукраїнської акції, яка відбулася у всіх куточках України. Акція мала привернути увагу суспільства до всіх екологічних проєктів та щоденної праці лісових господарств.

До осіннього висаджування лісу разом з лісівниками приєдналися представники органів влади, громадськість, активісти, діти.

Працівниками Бердянського лісгоспу було висаджено на площі 2 га чотири тис. шт. сіянців гледичії та маслинки вузьколистої поблизу с. Стульнево Чернігівського району Запорізької області. Також приєдналися до участі у акції представники фермерських господарств.

Державним підприємством «Запорізьке лісомисливське господарство» було висаджено на площі 2,6 га 12,4 тис. шт. сіянців ясеня зеленого у Новомиколаївському лісництві. Разом з підприємством приєдналися до участі в акції небайдужі громадяни с. Терсянка. В Олександрівському лісництві на площі 0,4 га було висаджено 0,1 тис. шт. декоративних хвойних та листяних порід самшита, туї та ялівця.

Колектив Кам’янсько-Дніпровського лісового господарства спільно з педагогічним колективом навчально-виховного комплексу «Дитячий садок – загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» також долучилися до акції. На території Кам’янсько-Дніпровського навчально-виховного комплексу було висаджено 35 саджанців берези, 35 саджанців горобини чорноплідної, 30 саджанців гібіскуса. Також в Іванівському лісництві силами колективу ДП «Кам’янсько-Дніпровське лісове господарство» було висаджено 9,4 тис. шт. сіянців гледичії та аморфи на площі 2 га.

На території Богатирського лісництва з дня нагоди 175 річчя створення ДП «Мелітопольський лісгосп» було висаджено алею ялівця віргінського в кількості 175 дерев. Також в урочищі Переможне на площі 4,5 га висаджено 19 тис. шт.  сіянців дуба черешчатого, акації білої, вяза дрібнолистого, та різних порід чагарників.

На території Старо-Бердянського лісництва було висаджено алею дубів в кількості 175 дерев.

Працівниками Семенівського лісництва ДП «Мелітопольський лісгосп» було висаджено на площі 4 га 16,8 тис. шт. сіянців дуба черешчатого, акації білої, вяза дрібнолистого.

Державне підприємство «Пологівське ЛМГ» також приєдналось до акції. На території Василівського і Більманського лісництв відбулась посадка саджанців. Було висаджено більше 15 тис. дерев.

Весь посадковий матеріал, який висаджувався в рамках акції, вирощений у власних лісорозсадниках державних підприємств.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024