Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

У запорізьких школах рекомендовано достроково розпочати канікули, а студентам перейти на дистанційне навчання

13 жовтня 2020 - 16:00

Сьогодні, 13 жовтня, відбувся брифінг голови облдержадміністрації Віталія Боговіна щодо актуальної ситуації з підготовки до другої хвилі захворюваності на COVID-19 у Запорізькій області. У заході також взяла участь заступниця голови облдержадміністрації Олена Теряєва.

Під час брифінгу були обговорені питання щодо епідситуації в області, впровадження в регіоні телемедицини, забезпечення киснем ліжок, виділених під коронавірус, та доплати медичним працівникам.

Олена Теряєва доповіла щодо епідеміологічної ситуації на ранок 13 жовтня. Так, у Запорізькій області зафіксовано 5762 випадки захворювання на COVID. За останню добу плюс 173 захворілих. Госпіталізовано 468 осіб. На дому під наглядом сімейного лікаря лікується 3302 хворих. Завантаженість ліжок становить 51,5% Найбільша кількість хворих проживає у Запоріжжі, Мелітополі, Токмаку, а також в Пологівському і Оріхівському районах.

На засіданні Державної комісії ТЕБ НС від 9 жовтня було затверджено рішення про перегляд рівнів епідемічної небезпеки. З 12 жовтня “помаранчевий” рівень встановлено у містах Мелітополь, Токмак та у Новомиколаївському, Оріхівському, Пологівському районах. «Жовтий» рівень встановлено у містах Запоріжжя, Бердянськ, Енергодар та у Веселівському, Вільнянському, Гуляйпільському, Запорізькому, Мелітопольському, Приазовському, Токмацькому, Якимівському районах.

За словами Віталія Боговіна, у Запорізькій області планується обмеження роботи закладів громадського харчування, ресторанів, клубів до 22:00. Кожен підприємець, що має найманих працівників, має розуміти зростаючу тенденцію і докладати максимум зусиль для збереження всіх обмежень. Міністерство освіти і науки рекомендує достроково розпочати з 15 жовтня осінні канікули у школах, а навчання студентів проводити дистанційно. Проте остаточно рішення приймає учбовий заклад самостійно. На даний час у Запорізькій області 2 951 учень знаходиться на самоізоляції, 206 вчителів і 171 клас на самоізоляції. За добу захворіло 11 учнів, 20 працівників освіти, 356 учнів відправлено на самоізоляцію. 

До списку лікарень першої хвилі додано ще 2 лікарні: це лікарня №1 в Запоріжжі і Камянко-Дніпровська районна лікарня (тепер закладів не 19, а 21).

Середній показник забезпечення киснем ліжок, виділених під  COVID в лікарнях першої хвилі, понад 40%. На початку вересня цей показник був 21%. Запорізька область отримає 25 млн грн з державного бюджету на додаткове обладнання закладів першої хвилі киснем. До кінця жовтня 80% ліжок, виділених під COVID, буде обладнано киснем.

За вересень проведена доплата лікарям. Вже виплачено 37,5 млн грн медикам, які працюють з хворими на COVID. Вчасно та у повному обсязі медики отримують виплати.

- З боку облдержадміністрації докладається  максимум зусиль щодо підготовки до 2 хвилі COVID-19. Сьогодні держава і суспільно-відповідальний бізнес пліч-о-пліч чинять опір коронавірусу. На цьому тижні буде отримано 6 апаратів ШВЛ від благодійників: 3 - для лікарні в Приморську, 1 - для лікарні у Вільнянську, 1 - для лікарні екстреної та швидкої допомоги в Запоріжжі, 1 - для обласного кардіологічного диспансеру. Загальна кількість ШВЛ, виділених під COVID, в Запорізькій області складає 216. З них 185 вільних, які знаходяться у резерві, - зазначив Віталій Боговін.

Щоб збільшити персональну відповідальність, найближчим часом Верховна Рада розгляне зміни до закону, якими запровадить штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

- На все це є певні підстави. Я бачу кожного дня, як люди в громадському транспорті, торгівельних центрах і супермаркетах ігнорують карантинні правила. А за даними епідрозслідування Запорізького лабораторного центру з 5,5 тисячі хворих 3367 осіб не знають, коли і де могли інфікуватись. Більш ніж 3 тисячі людей захворіли і навіть не уявляють де! Я вкотре наголошую на важливості простих протиепідемічних заходів: дотримання дистанції, носіння маски в громадських місцях, миття рук з милом і обробка антисептиком! Ці прості речі рятують життя. Дотримуйтесь карантинних обмежень та будьте здорові, - наголосив Віталій Боговін.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024