Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Обласна влада наголошує на необхідності дотримання карантинних обмежень

12 жовтня 2020 - 18:40

Сьогодні, 12 жовтня, голова Запорізької облдержадміністрації Віталій Боговін та заступниця голови ОДА Олена Теряєва зустрілися із представниками соціально відповідального бізнесу міста Запоріжжя. Під час робочої зустрічі учасники обговорили фактичну епідситуацію в області і протиепідемічні заходи у закладах торгівлі та побутового обслуговування.  

Як повідомив голова облдержадміністрації Віталій Боговін, 12 жовтня в Україні зафіксовано 4420 нових випадків коронавірусної хвороби. Загалом по країні 265,5 тисяч лабораторно підтверджених випадків COVID-19. На жаль, в Запорізькій області ситуація теж невтішна. Сумарно хворіє 5589 осіб. Протягом доби було зареєстровано 128 нових випадків. Наразі перевищення граничного рівня має місце в 15 із 25 адміністративних одиниць області. Індикативний показник завантаженості ліжок становить 52,6 %. Захворіло 482 медичних працівника (кожен 12-й).

  • Ми можемо збільшити кількість ліжок, розгорнути додаткові госпіталі, де будуть створені всі належні умови для догляду за хворими. Але не буде кому лікувати. Ми маємо дотримуватися карантинних вимог задля безпеки наших лікарів, – наголосив Віталій Боговін.

Крім того, очільник області зазначив, не виключено, що найближчим часом вищі навчальні заклади будуть переведені на дистанційне навчання, школи йдуть на вимушені канікули.

Урядом були виділені додаткові кошти для фінансування медзакладів регіонів. Зокрема, Запорізька області отримає понад 25 млн грн для закупівлі реагентів, кисневих концентраторів та поточних витрат. Також Президент України доручив Міністерству охорони здоров’я збільшити кількість ПЛР-тестів до 50 тисяч на добу.

  • Я звертаюсь до вас, до підприємців. Я розумію, що таке бізнес, податки, сім’я. Але на сьогоднішній день прошу вас почути статистику, зрозуміти, що відбувається і відповідально ставитися до карантинних обмежень, - підкреслив під час зустрічі Віталій Боговін.

За повідомленням керівництва ОДА, Верховна Рада розгляне зміни до законодавства, якими запровадить штраф 3400-5100 грн для підприємств, підприємців, установ, організацій, які пропустили в громадське приміщення чи громадський транспорт людей без вдягнутих респіраторів або захисних масок.

Окремо під час зустрічі було порушено питання дотримання протиепідемічних заходів у громадському транспорті та посилення відповідальності за порушення правил як з боку перевізника, так і з боку  пасажирів. Представники Нацполіції зазначили, що на сьогодні за фактом виявлення порушення карантинних вимог у громадському транспорті було складено понад 1400 протоколів про порушення, з них – 316 на водіїв.

  • Звертаюсь до Вас як до відповідальних людей. Прошу, подбайте про збереження свого здоров’я, своєї родини та своїх клієнтів. Слідкуйте за дотриманням карантинних вимог на своїх підприємствах. Ми також щодня повідомляємо нову статистику, звертаємося до жителів регіону з проханням дотримуватися вимог та обмежень, - наголосив наприкінці зустрічі очільник області.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024