Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

На Запоріжжі проходить фінальний етап змагань «WorldSkills Ukraine»

7 жовтня 2020 - 13:30

Сьогодні у Запоріжжі розпочалися змагання ІІ (фінального) етапу Всеукраїнського конкурсу професійної майстерності «WorldSkills Ukraine». Офіційне відкриття фінального етапу конкурсу відвідали заступник голови облдержадміністрації Віталій Тишечко та заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун.

«WorldSkills Ukraine» - це масштабні змагання з робітничих професій серед студентів закладів професійної та вищої освіти, молодих працівників. Цього року конкурс поетапно проводиться на 5 локаціях країни: у Запоріжжі, Дніпрі, Маріуполі, Києві та смт Глеваха (Київська область).

7 жовтня на базі ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» розпочалися змагання за трьома компетенціями: «експлуатація та обслуговування залізничного транспорту», «зварювальні роботи» та «кладка цегли». На робочих локаціях працюють 25 учасників конкурсу. Зважаючи на карантин, учасники змагань виконують роботи невеликими групами, кожен у свій час.

На локації за компетенцією «Зварювальні роботи» змагання проходитимуть два дні. Заявлено 15 учасників. Завдання учасників полягає у зварюванні двома методами стиків двох пластин з низьковуглецевої сталі. Оцінюється якість шва та його зовнішній вигляд.

На локації «Кладка цегли»  учасникам потрібно скласти арку сталевипускного отвору мартенівської печі. Термін виконання - 1,5 години. Оцінюванню підлягають зовнішній вигляд, якісні характеристики (відсутність зазорів між рядами цегли).

Локація «Експлуатація та обслуговування залізничного транспорту» розпочинає свою роботу 8 жовтня. До змагань приєднається 7 учасників. Конкурсанти повинні будуть виконати 4 модулі завдання: збирання/розбирання клапанної коробки компресора КТ-6, збирання/розбирання крана машиніста гальмівної системи локомотива, збирання/розбирання автозчепного приладу, встановлення стрічки та писців на швидкостемір.

Результати змагань «WorldSkills Ukraine» будуть оголошені 13 жовтня в онлайн-форматі, дипломи та подарунки переможці отримають поштою.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024