Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізькі громади уклали меморандуми про співпрацю з Українським фондом соціальних інвестицій

6 жовтня 2020 - 13:14

В облдержадміністрації відбулась церемонія підписання меморандумів про співпрацю в рамках проєкту «Сприяння розвитку соціальної інфраструктури. УФСІ.VII»  між Українським фондом соціальних інвестицій та громадами Запорізької області. У заході взяли участь заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун, керівниця апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Артур Бойко, директор Південно-Східного регіонального представництва УФСІ Василь Буртник, представники органів місцевого самоврядування, голови територіальних громад.

Як зазначив Артур Бойко, за три роки співпраці з УФСІ місцеві громади впровадили  11 мікропроєктів у Запорізькій області на загальну суму понад 62 млн грн, спрямованих на відновлення або покращення базових соціальних послуг, на створення інноваційних соціальних послуг для вразливих груп населення.

У 2020 році стартував конкурсний відбір об’єктів на території Запорізької області, було подано 31 проєкт. Попередньо відібрані першочергові чотири проєкти щодо покращення умов надання медичних послуг у м. Мелітополь, смт Кирилівка та смт Чернігівка.

У рамках зазначеного проєкту планується профінансувати енергоефективне оновлення приміщень та постачання медичного обладнання.

Наразі представниками УФСІ відібрано ще 5 субпроєктів у громадах, з якими планується укласти меморандуми про співпрацю щодо покращення умов надання медичних послуг у Гуляйпільській, Воздвижівській, Широківській, Комишуваській ОТГ та  м. Мелітополь.

- В сьогоднішніх умовах ми повинні використовувати всі можливості для залучення додаткових коштів і реалізації проєктів регіону. Хочу подякувати за багаторічне стійке партнерство та всебічну підтримку Запорізького регіону. Зі свого боку запорізька влада надає максимальне сприяння та повну підтримку у реалізації та розширенні проєктів чи програм на території нашого регіону, - наголосив Олександр Свистун.

За словами Зінаїди Бойко, реалізація проєктів направлена на підвищення спроможності громад та поліпшення якості життя людей.

- Наші партнери надають підтримку запорізьким громадам. На сьогодні створені громади стали по справжньому спроможними та досягли певних успіхів. Найбільше, що наразі потребують люди, – це високі соціальні стандарти. Позитивні зрушення будуть оцінені самими мешканцями громад, - зазначила Зінаїда Бойко.

Василь Буртник наголосив на важливості такої співпраці та подальшому розвитку територій.

- Ми раді працювати із Запорізькою областю, де активні громади, які готують якісні проєкти. Збільшується і кількість громад, які беруть участь у конкурсах та виграють їх. УФСІ розширює свою діяльність, тому запорізьким громадам буде за що поборотися. Я бажаю у майбутньому громадам перемоги і у наступних проєктах, - сказав Василь Буртник.

 В урочистій обстановці було укладено меморандуми про співпрацю між Українським фондом соціальних інвестицій та громадами Запорізької області.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни

Запорізька школа-інтернат «Козацький ліцей»: навчатися офлайн зможуть одночасно 175 учнів

Громади Запорізької області переймають досвід Дніпропетровщини в наданні адміністративних послуг

Грошові сертифікати за інтелектуальні здібності: у Запорізькій області відзначили випускників, що отримали найвищі бали на НМТ

Нагорода за розвиток бізнесу: подовжено прийом заявок на національну премію Ukrainian Enterprise Promotion Awards 2024