Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Підготував заклад до нового навчального року – йди у відпустку

17 липня 2009 - 13:11

Таке вирішення проблеми підготовки навчальних закладів регіону до нового навчального року запропонував керівникам шкіл заступник голови облдержадміністрації Микола Фролов під час селекторної наради.

Згідно даних управління освіти і науки облдержадміністрації, на сьогодні для ремонту освітянських будівель та споруд передбачено в місцевих бюджетах 8311 тис. грн. До цієї цифри планується додати з інших джерел ще 220 тис. грн.

Наразі не передбачені (облдержадміністрація, за словами М. Фролова, сподівається, що це поки що) кошти у місцевих бюджетах Мелітополя, Чернігівського, Оріхівського та Якимівського районів. Лише близько 10 тис. грн. передбачено у бюджетах Василевського, Великобілозерського та Приазовського районів.

Із 428 шкільних котелень 160 (37%) готові до роботи в осінньо-зимовий період 2009/2010 років. Зокрема, низький відсоток готовності котелень у Запорізькому районі - з 20 шкіл не готова жодна котельня, Веселівському - з 20 котелень готові 12;

Веселівцям взагалі великий обсяг робіт необхідно виконати до початку осені: провести ремонт систем опалення у Веселівських ЗОШ №1 і №2, Новоіванківській та Матвіївській ЗОШ та ремонт даху Менчикурівської ЗОШ.

Як позитивний приклад вирішення проблеми, Микола Фролов назвав роботу Кам'янсько-Дніпровської райдержадміністрації. Вже готові до роботи в осінньо-зимовий період 15 газових котелень із 21. На інших 5 завершуються ремонтні роботи. Нестандартного рішення вимагають тепломережі гімназії «Скіфія», Іванівської та Дніпровської ЗОШ.

Обласну виконавчу владу турбує і питання енергозбереження. За рахунок фізично зношених вікон в школах області марно втрачається 30 % теплової енергії. Із загальної кількості вікон - 82 тис. потребують заміні 57 тисяч вікон, тобто 70 %.

Не оминув М. Фролов і питання дошкільних закладів. Лише у Запоріжжі в черзі до дитячого садочка стоять майже 4 тис. громадян. Міська влада обласного центру тримає це питання під контролем. Але заступник керівника регіону попередив і м. Запоріжжя, і всіх інших, що облдержадміністрація жорстко буде вимагати прозорого використання коштів, які складаються з так званих благодійних внесків батьків для потреб дошкільних навчальних закладів.

Микола Фролов попередив районних керівників, які так браво звітували, що все у них добре, про свій намір наступного тижня особисто відвідати ті школи, які «пофарбовані, прибрані і без проблем»

- Якщо все дійсно так, то директори можуть спокійно йти у відпустку, - зазначив посадовець.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни