Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Президент України надзвичайно стурбований ситуацією, що склалася у м. Запоріжжя у зв'язку із затягуванням введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через річку Дніпро

15 липня 2009 - 11:31

Глава держави надіслав листа Прем'єр-міністру України з проханням вжити невідкладних заходів для вирішення питання фінансування будівництва автотранспортної магістралі. У листі, зокрема, говориться:

 

Шановна Юліє Володимирівно!

 

Мене надзвичайно турбує ситуація, що склалася у м. Запоріжжя у зв'язку із затягуванням введення в експлуатацію автотранспортної магістралі через річку Дніпро.

За повідомленням керівництва області і міста, через активізацію процесу руйнування аварійних конструкцій автошляхового проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу, вичерпаність несучої спроможності мостів ім. Преображенського, на які припадає найбільше транспортне навантаження в місті, потреба у закритті мостів, що на сьогодні експлуатуються, може виникнути вже найближчим часом.

Однак продовження будівництва такого важливого для функціонування міста об'єкта, як автомагістраль через р. Дніпро, на сьогодні під загрозою. Це зумовлено як затримкою із перерахуванням передбачених Законом України «Про Державний бюджет України на 2009 рік» бюджетних асигнувань головним розпорядником, так і недостатністю закладеного в бюджет фінансового ресурсу.

З метою недопущення транспортного колапсу у м. Запоріжжя, а також техногенної катастрофи через подальше інтенсивне навантаження автодорожнього проїзду по спорудах греблі ДніпроГЕСу та мостах ім. Преображенського, прошу Вас, Юліє Володимирівно, вжити невідкладних заходів для вирішення питання фінансування будівництва автотранспортної магістралі через р. Дніпро в м. Запоріжжя, у тому числі шляхом спрямування на зазначені цілі додаткового обсягу фінансових ресурсів відповідно до обґрунтованих потреб.

 

З повагою
В.ЮЩЕНКО

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни