Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

18-19 вересня 2020 року в місті Приморськ відбудеться Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми українські - We are Ukrainian».

17 вересня 2020 - 15:30

В Запорізькій обласній державній адміністрації відбулась пресконференція фестивалю «Ми українські - We are Ukrainian». Заступник голови облдержадміністрації (стажування) Олександр Свистун повідомив, що мета фестивалю: відродження, розвиток та духовне єднання і взаємозбагачення української національної культури та культур інших національностей, які проживають на території України; зміцнення міжнаціональної злагоди та порозуміння; збереження зразків етнічної, фольклорної спадщини, як важливого елементу туристичного бізнесу, відродження та популяризація національних традицій і свят; підвищення ролі національної культури у формуванні світогляду та духовності підростаючого покоління; залучення широкої громадської та творчої інтелігенції, налагодження культурних зв’язків, творчої співпраці колективів з різних областей України.

Директор Департаменту культури, туризму, національностей та релігій облдержадміністрації  Владислав Мороко розповів, що кожен фестиваль «Ми українські - We are Ukrainian» -  це дійсно масштабна і цікава подія. Фестиваль вже 22 роки збирає представників національних спільнот. Останні три роки він проходить у новому, більш динамічному форматі.

Організатори фестивалю - Департамент культури, туризму, національностей і релігій Запорізької обласної державної адміністрації, Приморська ОТГ, Асоціація національних меншин Запорізької області (голова -  Науфаль Хамдані), Комунальна установа «Обласний методичний центр культури і мистецтва» Запорізької обласної ради.

В рамках фестивалю відбудеться: круглий стіл за темою: Презентація Комунікаційної платформи «Багатонаціональна сім’я Запорізького краю» та Стратегії захисту національних меншин у Запорізькій області у форматі Zoom-конференції за участі представників Ради Європи, Міністерства культури та інформаційної політики України, Державної служби України з етнополітики та свободи совісті, керівників національно-культурних товариств.

Родзинками фестивалю стануть нічне багаття на узбережжі, концерти за участю  національних колективів Запорізької області,  зустріч учасників фестивалю з байкерами, котрі будуть возити дітей в національному одязі та з національними  прапорами. 

Участь у фестивалі беруть представники національно-культурних товариств, окремі виконавці та художні колективи різних жанрів та напрямків народної творчості різних народів. Під час фестивалю будуть виконуватися карантинні правила. Також на пресконференції була представлена сувенірна продукція, яка буде подарована учасникам фестивалю.

Вже завтра, 18 вересня 2020 року в місті Приморськ Запорізької області відкриється Всеукраїнський фестиваль національних спільнот «Ми українські - We are Ukrainian».

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни