Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Влада та жителі Бердянська налагоджують діалог із представниками “Запоріжгазу”

14 вересня 2020 - 17:20

За дорученням голови облдержадміністрації Боговіна В.В. в облдержадміністрації під головуванням радника голови облдержадміністрації Віталія Кардаша відбулася робоча зустріч з питання укладення актів розмежування балансової належності внутрішньобудинкових газових мереж та укладання договорів на їх технічне обслуговування, у тому числі по місту Бердянськ. Нарада відбулася за участі головних інженерів ПАТ «Запоріжгаз» та «Мелітопольгаз», представників ОСББ, міської влади та депутатського корпусу Бердянська.

На сьогодні чинним законодавством передбачено, що у випадку незабезпечення технічного обслуговування та поточного ремонту внутрішньобудинкових газових мереж у багатоквартирному будинку розподіл природного газу припиняється. Технічне обслуговування та поточний ремонт внутрішньобудинкових систем газопостачання повинні здійснюватись за рахунок співвласників багатоквартирних будинків.

Представники влади та ОСББ міста Бердянськ зазначили, що на сьогодні технічний стан внутрішньобудинкових систем газопостачання незадовільний. Окрім цього, ОСББ міста не мають необхідної технічної документації на внутрішньобудинкові газові мережі і не готові брати на себе відповідальність за ризики при експлуатації цих мереж.

Представники газорозподільчих підприємств звернули увагу присутніх на необхідність безпечної експлуатації газового обладнання, що згідно законодавства забезпечується у тому числі шляхом укладення договорів на технічне обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання. Також вони зазначили, що готові до діалогу та зацікавлені у найскорішому вирішенні існуючих проблемних питань, у тому числі шляхом внесення змін до діючого законодавства.

У зв’язку з цим представникам Бердянської міської ради рекомендовано спільно з депутатським корпусом та представниками ОСББ надати облдержадміністрації пропозиції щодо законодавчого врегулювання організації технічного обслуговування внутрішньобудинкових систем газопостачання.  

Підсумовуючи результати зустрічі, В.Кардаш підкреслив, що першочерговим завданням на сьогодні є безперебійне забезпечення природним газом населення області, у тому числі міста Бердянськ з урахуванням вимог законодавства у цій сфері. Це питання є особливо актуальним напередодні початку опалювального сезону. 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 17.08.2024

«Школу ніщо не замінить»: в спеціальній школі-інтернаті № 2 готуються до навчання у змішаному форматі

Впродовж доби окупанти 401 раз били по 15 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 905-го дня війни