Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Долинська громада готова до опалювального періоду

4 вересня 2020 - 17:00

У с.Долинське Віталій Боговін побував на будівництві ЦНАПу. Спеціалісти Центру зможуть надавати понад 150 різноманітних послуг мешканцям громади. Долинська сільська рада 29 січня 2019 року подала заявку на участь у Фазі впровадження Програми «U-LEAD з Європою» в частині створення Центрів надання адміністративних послуг і потрапила в проєкт. Згідно технічного завдання, громада отримає обладнання (меблі, комп’ютерну техніку) для 8 робочих місць. За рахунок коштів місцевого бюджету на сьогодні зроблено ремонтні роботи у приміщенні майбутнього ЦНАПу. Поряд з Центром функціонуватиме сільська рада. Наразі до будівлі залишилось завезти меблі та обладнання, зробити облаштування території навколо. Створення Центру в громаді дасть змогу покращити та спростити доступ громадян до адміністративних послуг. 

Також голова облдержадміністрації ознайомився зі станом організації навчального процесу в КЗ «Опорний заклад загальної середньої освіти Новозапорізька школа І-ІІІ ступенів» Долинської сільської ради. У школі навчається 228 учнів, що перевищує проєкту спроможність. Заклад потребує будівництва додаткових приміщень, другого поверху. Голова облдержадміністрації Віталій Боговін наголосив на необхідності найскорішого вирішення цієї проблеми. Наразі у школі вже здійсненні роботи з ремонту всередині класів, встановленні сучасні мультимедіа, дошки та інші меблі. 

На території Широківської ОТГ голова оглянув будівництво Центру первинної медичної допомоги у селищі Сонячне, що ведеться за програмою розвитку системи охорони здоров’я у сільській місцевості. Роботи з будівництва розпочалися наприкінці 2019 року в рамках субвенції на розвиток сільської медицини. Загалом вартість по об’єкту складає 12,3 млн грн. Роботи на об’єкті досі ведуться. Голова облдержадміністрації оглянув проблемні місця будівництва, обговорив питання затримки робіт і відповідальності за них. 

  • У нас в області будується 17 амбулаторій і вперше я бачу таку неорганізованість, - прокоментував ситуацію Віталій Боговін 

Віталій Боговін ознайомився зі станом реконструкції системи опалення, яка передбачає встановлення котла на альтернативному виді палива та заміну теплотраси до соціальних об'єктів с.Широке. Реалізація проєкту триває з 2017 року. Станом на сьогодні роботи знаходяться у стадії завершення (виконано 95%). Однак для стовідсоткового завершення проєкт потребує збільшення кошторисних витрат. Закінчення реконструкції до початку опалювального сезону дозволить зекономити кошти, які потрібні  для функціонування котельні з використанням природного газу. Згідно проєкту, наразі здійснено оновлення внутрішніх мереж опалення у трьох об’єктах соціальної інфраструктури, поновлено зовнішні мережі до будівлі котельної, в якій встановлено нові котли на твердому паливі.  Основним видом палива стануть пеллети деревної тирси, з соломи або лушпиння соняшника тощо. 

Крім цього,  Віталій Боговін відвідав опорний заклад загальної середньої освіти "Розумівська школа". Голова облдержадміністрації оглянув класи, підготовлені для навчання за програмою Нової української школи. Заклад обладнаний відповідними меблями, інтерактивними мультимедіа, сучасною бібліотекою.



Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю


Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?