Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Незважаючи на карантинні обмеження, запорізькі спортсмени, студенти та діячі культури отримують підтримку обласної влади

3 вересня 2020 - 14:15

Під час пресконференції голова облдержадміністрації Віталій Боговін підбив підсумки роботи у серпні. У заході також взяли участь заступники голови Віталій Тишечко та Олександр Свистун (стажування), радники голови Олена Теряєва та Віталій Кардаш.

Насамперед Віталій Боговін розповів про епідситуацію в регіоні. Так, на ранок 3 вересня у Запорізькій області зареєстровано 1708 лабораторно підтверджених випадків захворювання на COVID-19. За минулу добу було зареєстровано 51 новий випадок.

 У селі Веселе з минулої суботи був розгорнутий широкий комплекс протиепідемічних заходів після виявлення захворювання у одного із працівників селищної ради. Зокрема, проведено епідрозслідування.  Виявлено  11 хворих: 4  госпіталізовано , 7 лікуються амбулаторно під контролем лікаря, 70 контактних  на самоізоляції. Проведена заключна дезінфекція за місцем роботи та проживання хворих. Тимчасово призупинена робота дитячого садочка «Сказка» до 14 вересня.

- Я наголошую, що всім необхідно бути відповідальними і дотримуватись протиепідемічних правил. Найкращими засобами профілактики є дотримання масочного режиму, соціальної дистанції та гігієни рук. Чим більш дисциплінованою буде наша поведінка, тим менше людей захворіють, - звернувся до присутніх Віталій Боговін.

За словами очільника області, вперше за 29 років незалежності в Запорізькій області запроваджено регіональне замовлення для закладів вищої освіти. Відтепер 18 обдарованих дітей та дітей з малозабезпечених сімей мають змогу безкоштовно навчатись в 6-ти закладах по 3 студента на кожний.

Відкрито кабінет спортивної медицини. З початку 2019 року, після ліквідації спортивного диспансеру, спортсмени Запорізької області були змушені їхати до сусідніх областей, щоб пройти необхідні обстеження і отримати дозвіл для спортивних змагань.

- Ми домовились з ЛСУ, що на їх базі буде працювати кабінет. На перехідний період, до наступної сесії обласної ради, спортсмен сплачує за послуги 250 грн замість 1300 грн. А потім 100% вартості медоогляду буде покрито за кошти обласного  бюджету. До кінця року заплановано виділити 400 тис. грн шляхом перерозподілу за рахунок скорочення капітальних видатків, - наголосив Віталій Боговін.

З першого  липня на потреби спорту було виділено 3,5 млн грн та повністю закрита кредиторська заборгованість за 2019 рік.

- Працюємо над брендбуком області. Створено робочу групу. На даному етапі проводиться робота з опитування, в якому візьме участь більше 1000 людей з 3 категорій: молодь 18-35 років, люди віком до 55 років, туристи (хто приїздив або збирається відвідати область). Туризм визначено, як стратегічний напрямок розвитку області. Працюємо над стратегією. Створено робочу групу з 45 фахівців. Стратегічна сесія відбудеться на наступному тижні. Дуже приємно, що минулого місяця ми вперше на острові Хортиця розгорнули 100-метровий прапор України. Пишаюсь, що ми змогли влаштувати яскраве свято з дотриманням усіх протиепідемічних вимог, - зазначив Віталій Боговін.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?