Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запоріжці отримують грошову допомогу на лікування

14 серпня 2020 - 15:28

Мешканка м. Запоріжжя Катерина Полежайченко потребує дорогого та тривалого лікування. Жінка та її чоловік лікуються після онкологічного захворювання, нещодавно жінці зробили операцію. Обидва – пенсіонери. Власних коштів на необхідне лікування не вистачає.

  • Я звернулася за допомогою до управління соціального захисту. Написала заяву, принесла необхідні документи та виписки з лікарні. Я сама після операції, в мене ще хворіє чоловік. Ми обидва – пенсіонери, мені 53 роки, чоловіку - 59. Нам необхідно робити томографію, купувати ліки, сплачувати аналізи тощо. Я звернулася за допомогою. Мені була надана матеріальна допомога на лікування у розмірі 6 тис грн. Гроші на лікування я отримую вже третій рік поспіль, починаючи з 2018 року, - розповіла Катерина Полежайченко.

За словами жінки, цих грошей їй вистачить, щоб придбати необхідні ліки та оплатити томографію.

Враховуючи складну ситуацію як в державі, так і в суспільстві, обумовлену різними факторами, зокрема, епідемією COVID-19, влада знаходить можливість для підтримки незахищених верств населення.

За підтримки Запорізької обласної державної адміністрації в регіоні успішно реалізується Цільова програма соціальної підтримки населення «Назустріч людям» на 2020 - 2024 роки. Як розповіли в Департаменті соціального захисту населення облдержадміністрації, вона суттєво  впливає на соціальний захист жителів регіону і передбачає додаткові заходи підтримки ветеранів війни, праці, дітей війни, осіб з інвалідністю та інших категорій громадян, надання їм різних видів адресної допомоги коштом обласного бюджету.

На цьогорічні заходи Цільової програми «Назустріч людям» на 2020 - 2024 роки в бюджеті області передбачено понад 55 млн грн. Адресна грошова допомога особам, які потрапили в складні життєві обставини є одним з найважливіших її заходів.

За ініціативи Президента України Володимира Зеленського, влада виплачує допомогу найбіднішим верствам населення під час карантину. Крім того, Кабінет Міністрів розробляє програму зі створення робочих місць для тих, хто приїхав з-за кордону чи втратив роботу у зв’язку з поширенням коронавірусу. 

  • Обласна влада підтримує всі ініціативи Президента України. Надання допомоги людям, які потрапили до скрутної ситуації та потребують допомоги, знаходиться на особливому контролі. Влада повинна робити все можливе, щоб підтримати та допомогти людям. Я вважаю, що тільки спільними зусиллями ми можемо подолати кризу, - вважає голова облдержадміністрації Віталій Боговін.

 

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

Читайте також

«Ситуація напружена, але контрольована»: про захворюваність тварин на сказ в Запорізькій області

Війна забрала все, але не любов до бджіл: краматорський бджоляр створив пасіку на Хортиці

Фінансова підтримка сільгоспвиробників: розпочався прийом заявок

У Запоріжжі СБУ заблокувала чергову «схему для ухилянтів»

Як внутрішньо переміщеній особі укласти декларацію з сімейним лікарем: пояснює НСЗУ

Навчальний рік у Запорізькій школі-інтернаті «Світанок» вдруге розпочнеться в змішаному форматі

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 19.08.2024

Впродовж доби окупанти 333 рази били по 10 населених пунктах Запорізької області

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 18.08.2024

Впродовж доби окупанти 371 раз били по 10 населених пунктах Запорізької області.

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 906-го дня війни

Субсидії: хто та як може оформити?