Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Дозвільні центри на шляху до «єдиного вікна»

18 червня 2009 - 14:26

Учасники засідання обговорили питання, які безпосередньо стосуються представників бізнесових кіл регіону. Зокрема, йшлося про стан реалізації державної політики з питань дозвільної системи у сфері господарської діяльності.

Олександр Сін зазначив, що останнім часом у цьому напрямку багато зроблено. Налагоджена робота 27 дозвільних центрів, розроблено інформаційні картки, щоправда, їх необхідно затвердити у Державному комітеті з питань регуляторної політики та підприємництва. Крім того, активно впроваджується електронний реєстр документів, який дозволить створити єдину базу даних.

- Нині Запорізька область посідає третє місце серед регіонів України за кількістю виданих документів дозвільного характеру, – повідомив посадовець, посилаючись на інформацію Держкомпідприємництва України, і додав, що підприємці повинні знати – де б вони не забажали розпочати бізнес, всюди процес отримання дозвільних документів буде однаковий.

Також Олександр Сін поінформував присутніх про вирішення однієї з нагальних проблем, що перешкоджала повноцінному впровадженню принципу «організаційної єдності» – відсутність обласного дозвільного центру, який би забезпечував отримання дозвільних документів, які узгоджуються виключно на обласному рівні. Вирішено, що тепер документи такого характеру видаватиме Запорізький міський дозвільний центр.

Жваву дискусію учасників зібрання викликало питання створення регіональних та місцевих рад підприємців, які рекомендовано утворити Постановою Кабінету Міністрів. Представники бізнесу висловили сумніви щодо необхідності їх створення. Така позиція обумовлена тим, що функції, покладені на ці ради, вже виконують обласний Союз промисловців та підприємців «Потенціал», Запорізька торгово-промислова палата, громадські організації, профспілки, координаційна рада, різноманітні асоціації.

На засіданні також розглянули підсумки моніторингу реалізації державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності сільськими, селищними, районними та міськими (міст районного значення) радами. Зокрема, зазначалося, що у цій роботі майже не задіяні сільські та селищні ради. Відповідно, керівникам райдержадміністрацій необхідно врахувати це у подальшій роботі.

 

Управління у справах преси та інформації

Читайте також

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 28.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 386 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

У Запоріжжі відзначили колективи міських та обласних лікарень

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 27.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 408 ударів по 10 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 884-го дня війни

«Янголи війни»: Укрпошта презентувала марку, присвячену медикам

Літні Олімпійські ігри стартували в Парижі: у Запоріжжі підняли прапор Олімпіади

«Що для мене Україна?»: розпочато прийом робіт на IV Всеукраїнський творчий конкурс

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 26.07.2024

Впродовж доби окупанти завдали 441 удар по 9 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 883-го дня війни