Гаряча телефонна лінія Запорізької обласної державної адміністрації+38 0800 503 508
Гуманітарний штаб Запорізької області

Новини

Запорізький спецбатальйон «Скіф» відзначає чергову річницю створення

10 червня 2020 - 15:50

Сьогодні батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф» відзначає шосту річницю створення. З цією подією бійців привітали керівник апарату облдержадміністрації Зінаїда Бойко та начальник відділу взаємодії з правоохоронними органами та оборонної роботи апарату облдержадміністрації Олексій Караулов.

- Ваш батальйон знаходиться на передовій з 2014 році і по сьогоднішній день. Це один з найкращих та найпотужніших підрозділів в Україні. Дуже приємно сьогодні вас вітати від імені обласної державної адміністрації. Шість років тому ви почали писати славну історію свого батальйону. Пліч о пліч ви стали на захист своєї держави. Ми безмежно вдячні вам за вашу роботу, мирне небо над головою та громадський порядок на вулиці. Сподіваємось, що у нас і надалі буде мир завдяки вашому захисту. Я бажаю вам та вашим родинам затишку, здоров’я, щастя та натхнення, та і у подальшому гідно виконувати свої обов’язки, - зазначила у своєму зверненні Зінаїда Бойко.

У червні 2014 року, під час збройної агресії Російської Федерації на Донбасі, у структурі Головного управління Національної поліції в Запорізькій області у якості добровольчого батальйону було створено батальйон патрульної служби поліції особливого призначення «Скіф». Основними завданнями та функціями батальйону було визначено та залишається на сьогоднішній день припинення терористичної загрози, захист суверенітету та територіальної цілісності держави.

З серпня 2014 року по жовтень 2019 року поліцейські батальйону «Скіф» несли службу на блок-постах, розташованих на кордоні Запорізької області, насамперед, в селищах міського типу Розівка, Більмак, Темирівка, а також в містах Пологи та Енергодар.

З лютого 2015 року по теперішній час поліцейські батальйону залучаються до здійснення заходів із забезпечення національної безпеки і оборони, відсічі і стримування збройної агресії Російської Федерації. Безперервно бійці батальйону несуть службу в зоні проведення АТО-ООС, в населеному пункті Лисичанськ Луганської області. В 2015 році приймали активну участь у боях під селищем Широкіне та обороні міста Маріуполь.

Протягом останніх 5 років поліцейські батальйону залучаються до несення служби по охороні та забезпеченню публічного порядку, громадської безпеки на території Луганської області. За час несення служби на згаданій території працівники батальйону «Скіф» мають високі показники у боротьбі зі злочинністю та входять в трійку найкращих серед підрозділів патрульної служби поліції особливого призначення.

Окрім служби в зоні проведення операції об’єднаних сил поліцейські батальйону несуть цілодобову службу по охороні публічного порядку, забезпеченню особистої безпеки громадян, захисту їх прав і свобод  на території міст Запоріжжя, Бердянськ та Мелітополь.

За особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету, подяку голови облдержадміністрації оголошено військовослужбовцям батальйону патрульної поліції особливого призначення  «Скіф» Головного управління Національної поліції в Запорізькій області:

-         начальнику штабу, майору поліції Юрію Федосову;

-         - інспектору взводу №2 роти №1, майору поліції Олександру Федотову;

-         поліцейському взводу №2 роти №1, старшому сержанту поліції Максиму Степуху;

-         поліцейському взводу №1 роти №2, старшому сержанту поліції Олександру Григоренку;

-         поліцейському взводу №1 роти №2, старшому сержанту поліції Андрію Григоренку.

 

Департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю

 


Читайте також

Зернові, овочі, технічні культури: в Запорізькій області тривають жнива

Робоча група «Прозорість та підзвітність» за два місяці розглянула 13 ймовірних порушень під час публічних закупівель

Індивідуальні дослідження зовнішніх ринків: безоплатна програма для підтримки бізнесу

Впродовж доби окупанти 310 разів били по 12 населених пунктах Запорізької області

Звернення Володимира Зеленського наприкінці 910-го дня війни

Запорізька міська лікарня готується до масштабного оновлення: травматологічний корпус отримає нове життя

Запоріжці на п'єдесталі: представники обласної та міської влади відзначили срібного призера Олімпійських ігор Парвіза Насібова та фіналістку Вікторію Кесарь

Обстріли Малокатеринівки: кількість поранених дітей зросла

Зворотній зв’язок із бізнесом: для підприємців доступна платформа «Пульс»

Ще один чорний день для Запорізького краю: ворог безжально вбиває дітей та мирних громадян

Як ВПО можуть отримати допомогу щодо психічного здоров’я: пояснення від НСЗУ

Радіаційний фон в контрольних точках Запорізької області на 21.08.2024